گوگل نسخه‌ی دوم پلتفرم واقعیت مجازی Daydream را معرفی کرد. Daydream 2.0 با نام رمز Euphrates در کنار اندروید O توسعه داده شده و قرار است کاربردهای واقعیت مجازی را عمومی‌تر و ساده‌تر کند.

DayDream گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل در گذشته قابی مقوایی برای گوشی‌های اندرویدی طراحی کرده بود که با دو لنز پلاستیکی ساده و بدنه‌ای ارزان و ابتدایی، نمایشگر گوشی را به دو قسمت تقسیم کرده و در برابر چشم چپ و راست کاربر قرار می‌داد. به این ترتیب دو تصویر متفاوت به دو چشم می‌رسد و نتیجه تجربه‌ی سه‌بعدی دنیای مجازی است.

از این هدست واقعیت مجازی ارزان و ساده می‌توان برای تماشا کردن فیلم‌های واقعیت مجازی و سه‌بعدی، بازی‌های واقعیت مجازی و حتی اپ‌هایی با المان‌های سه‌بعدی به سبک واقعیت مجازی استفاده کرد.

در ادامه گوگل برای فراهم کردن محتوای مناسب‌تر و کاربردی‌تر پروژه‌ی دیگری به اسم دی‌دریم را کلید زد. اساس این پروژه مثل مقوای گوگل است، قابی ارزان ولیکن با کیفیت بالا برای تبدیل گوشی به نمایشگر واقعیت مجازی. در واقع هدست‌های واقعیت مجازی رده‌اول مثل آکیولس ریفت و وایو اچ‌تی‌سی گران‌قیمت هستند و کاربران میلیاردی اندروید نمی‌توانند چنین محصولاتی را تهیه کنند. به علاوه ممکن است کاربری ساده برای کاربردهایی مثل مرور شبکه‌های اجتماعی از دی‌دریم استفاده کند و قرار نیست واقعیت مجازی صرفاً در خدمت صنعت بازی و سینما باشد.

دی‌دریم در سال ۲۰۱۶ معرفی شده است و علاوه بر قابی که از آن یاد شد، پشتیبانی نرم‌افزاری در سیستم عامل اندروید نوقا یا همان اندروید ۷ نیز بخشی از این پلتفرم است. به عنوان مثال می‌توان اپلیکیشن Street View گوگل را به شکل واقعیت مجازی و کاملاً سه‌بعدی تجربه کرد.

با DayDream 2.0‌ و قابلیت‌های جدید این پلتفرم آشنا شوید

دی‌دریم ۲.۰ از Google Cast پشتیبانی می‌کند و این یعنی گیمرها می‌توانند زمانی که در بازی‌های واقعیت مجازی به سر می‌برند، آنچه می‌بینند را به صورت بی‌سیم روی تلویزیون هوشمند خود استریم کنند. البته استریم کردن روی تجهیزات دیگری که از کروم‌کست گوگل پشتیبانی می‌کنند هم امکان‌پذیر است. ویژگی جالب دیگری که به دی‌دریم گوگل اضافه شده این است که گیمر می‌تواند با ابزار Capture ویدیویی از بازی واقعیت مجازی خود ضبط کند و سپس آن را آپلود کرده و به اشتراک بگذارد.

Daydream 2.0 با همکاری گوگل و کوالکام توسعه داده شده و قرار است در هدست‌های واقعیت مجازی مستقل از گوشی و تبلت کاربرد ویژه‌ای داشته باشد. هدست‌های واقعیت مجازی ارزان از گوشی به عنوان نمایشگر واقعیت مجازی استفاده می‌کنند و مثل قابی هستند که گوشی را در بر می‌گیرد اما هدست‌های گران‌تری نیز طراحی و تولید شده که خود دارای سخت‌افزار و نمایشگر و همین‌طور سیستم عامل اندروید N است. به این ترتیب کیفیت دنیای مجازی در این هدست‌ها بالاتر است. گوگل دی‌دریم ۲.۰ را به گونه‌ای طراحی کرده که بتوان محتوا و تنظیمات سیستم و اپ‌ها را در محیط جذاب و سه‌بعدی واقعیت مجازی اجرا کرد، آن هم بدون صفحه‌ی لمسی. در حقیقت نسخه‌ی دوم دی‌دریم برای تجربه کردن واقعیت مجازی بهینه شده و واسط گرافیکی آن مخصوص واقعیت مجازی است. به عنوان مثال می‌توان نوتیفیکیشن‌ها را فراخوانی کرد و روی هر اپلیکیشن و محتوای دیگری به بررسی و مرورشان پرداخت.

در حال حاضر ابزارهای اندرویدی که از DayDream گوگل پشتیبانی می‌کنند زیاد نیستند. تنها Pixel گوگل، Moto Z موتورولا، ZTE Axon 7 و هواوی میت ۹ از دی‌دریم پشتیبانی می‌کنند. البته قرار است گلکسی اس ۸ سامسونگ هم با بروزرسانی‌های فصل تابستان در لیست پشتیبانی دی‌دریم گوگل قرار گیرد. Asus ZenFone AR هم گوشی دیگری است که به زودی در دی‌دریم گوگل پشتیبانی می‌شود.