با شروع فصل سرما در پاییز و زمستان، افراد به تکاپوی خرید کفش و چکمه می‌افتند تا بتوانند محافظت بهتری از پاهای خود داشته باشند؛ ضمن این که ظاهر شیک و آراسته‌‌تری از خود نشان دهند.

در خرید بعضی از پوشاک می‌توان فقط زیبایی و ارزانی را لحاظ کرد و هزینه‌ی چندانی را صرف کیفیت نکنیم. اما در مورد خرید کفش، داستان کمی فرق می‌کند و بی‌توجهی به کیفیت می‌تواند برای سلامتی ما گران تمام شود. از این رو توصیه می‌کنیم که در خرید کفش زمستانی به نکات زیر توجه کنید:

کف کفش شما لیز نباشد

در نیمه‌ی دوم سال با مسائل آب وهوایی نظیر بارش برف و باران مواجه هستیم که به دنبال آن‌ها سطح معابر و خیابان‌ها لغزنده می‌شوند. از این رو باید دقت کنیم که کف کفش زمستانی ما عاج‌دار باشد تا به راحتی بر روی زمین لیز نخوریم. ضمن این که پاشنه‌ی بلند هر چند باعث زیبایی و جلوه‌ی بیشتر چکمه می‌شود، اما کارآیی آن را به حداقل می‌رساند. بنابراین نهایت اندازه‌ی پاشنه از ۲ سانتی‌متر نباید بیشتر باشد. چنانچه چکمه‌ای که از قبل خریده‌اید کف صافی دارد، خود را به زحمت خرید دوباره نیاندازید. چسباندن دو تکه کفی شیاردار می‌تواند مشکل سر خوردن کفش را حل کند.

کفش شما بزرگ‌تر از پای‌تان باشد

از آنجا که در زمستان برای گرم‌تر نگه داشتن بدن از جوراب‌های ضخیم استفاده می‌کنیم لازم است حجم بیشتری برای فضای داخلی کفش خود لحاظ کنیم. بنابراین لازم است که کفش زمستانی خود را نیم تا یک شماره بزر‌گ‌تر از سایز اصلی تهیه کنیم.

این نکته را به خاطر داشته باشید که اندازه‌ی پای افراد در صبح، کوچک‌تر از بعد از ظهر است. از این رو در زمان صبح برای خرید کفش اقدام نکنید؛ چرا که در این شرایط ممکن است در مغازه از اندازه‌ی کفش خود راضی باشید، اما مدتی بعد احساس کنید که کفش‌تان تنگ است و پای شما را اذیت می‌کند. در مورد چکمه‌ی کودک، کفش باید اندازه‌ی پای او باشد. از این رو موقع خرید چکمه برای کودک، جوراب ضخیم پای او کنید تا چکمه را با آن امتحان کند. چنانچه انگشت شما از پشت چکمه بعد از کشیدن زیپ یا بستن بند، رد شد، یعنی این که چکمه اندازه‌ی پای کودک است.

کفش شما گرم و ضدآب باشد

مهم‌ترین نکته در مورد چکمه‌های زمستانی، پوشش گرمایی آن‌ها است. جنس داخلی چکمه معمولا، کرک، پشم یا نخ است. برای ضد آب بودن کفش بعضی جنس ورنی را پیشنهاد می‌دهند؛ حال آن که معمولا کفش‌های ورنی زود رنگ باخته و حالت کهنه به خود می‌گیرند. بنابراین به جای آن می‌توان از جنس چرم استفاده کرد که خاصیت ضد آب هم دارد.

از خم شدن ساق چکمه جلوگیری کنید

از آن جا که پس از درآوردن چکمه، ساق آن به یک طرف خم می‌شود، امکان ترک خوردن آن وجود دارد. بهترین کار برای جلوگیری از این مسئله قرار دادن چند عدد لوله‌ی مقوایی (به ارتفاع چکمه) در داخل چکمه است تا حالت ایست آن را نگه دارد.

از کفش‌های چرم خود شوره‌زدایی کنید

اگر کفش‌های چرم شما به علت برف و باران خیس شد، از گذاشتن آن‌ها در کنار وسایل گرمایشی خودداری کنید؛ چرا که این کار باعث ایجاد شوره و سفیدک بر روی آن‌ها می‌شود. در صورتی که با پر کردن داخل کفش‌ها با روزنامه می‌توان علاوه بر حفظ قالب کفش، رطوبت آن را جذب روزنامه کرد.

چنانچه با وجود انجام این اقدامات باز هم لکه‌های سفیدک بر روی کفش ایجاد شد، محلول ۱:۱ آب و سرکه را آماده کرده و با برس یا پارچه‌ی آغشته به محلول را بر روی سفیدک کفش بکشید و سپس بر روی آن پنبه‌ی مرطوب بمالید.