افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی از حاضر شدن در جمعهای مختلف، احساس ناراحتی میکنند و نمیتوانند از بودن با دیگران مانند سایرین لذت ببرند. در این مطلب، شماری از نشانههای این مشکل را توضیح میدهیم.
اضطراب اجتماعی، نوعی اختلال است که باعث ناراحتی افراد در موقعیتهای اجتماعی میشود؛ به طوری که می تواند بخشهایی از روند فعالیتهای روزمرهی آنها را مختل کند. در ادامه به معرفی ۱۱ علامت شایع این اختلال میپردازیم:
۱. نمیتوانید راحت بخوابید
شما بیش از حد به وقایع رخ داده در طول روز فکر میکنید؛ از این رو هیچ وقت با خیال راحت به تختخواب نمیروید و ذهن شما همیشه در حالت آمادهباش قرار دارد.
۲. هرگز تماسهای ناشناس را پاسخ نمیدهید
موضوع فقط پاسخ ندادن به تماسهای غریبه نیست؛ بلکه این تماسها شما را عصبی هم میکنند! شما همیشه نگران هستید که شخص پشت خط، فردی متعلق به گذشتهی شما باشد یا کسی باشد که علاقهای به صحبت کردن با او ندارید. از این رو ترجیح میدهید که این نوع تماسها را بی پاسخ بگذارید.
۳. در مقابل دیگران ورزش نمیکنید
اگر اهل ورزش هم باشید، باشگاه ورزشی را به عنوان محل تمرین انتخاب نمیکنید؛ چرا که از قرار گرفتن در یک مکان شلوغ که دیگران به دنبال شما راه بیافتند و شما را تحت قضاوت قرار دهند، نفرت دارید. بنابراین ترجیح میدهید که حرکات ورزشی را یا به تنهایی در منزل انجام دهید یا تحت تعلیم یک مربی خصوصی باشد که قضاوتی در مورد نحوهی حرکات شما نداشته باشد!
۴. احساس خوبی در مورد میزبان بودن ندارید
وقتی میزبانی مراسمی را به عهده میگیرید، مدام نگران این هستید که اوضاع به خوبی پیش نرود و همه چیز خراب شود. ضمن این که نگران هستید که آیا به بقیه خوش میگذرد یا نه؛ در صورتی که خودتان در وضعیت شادی نیستید.
۵. قبل از برخورد با دیگران، اوضاع را تجسم میکنید
فرقی ندارد که قرار است در یک قرار ملاقات عاطفی ظاهر شوید یا در یک جمع دور همی حضور پیدا کنید. در هر صورت سعی دارید تا سناریوهای ممکن را در ذهن خود تجسم کنید. از این رو تمام تلاش خود را میکنید تا بهترین حالت ممکن را برنامهریزی کنید.
۵. ارتباط چشمی طولانیمدت، شما را مضطرب میکند
این اضطراب در حین گفتگو با یک دوست صمیمی هم وجود دارد؛ اما وقتی پای یک غریبه در میان باشد احساس ناراحتی شما بیشتر خواهد شد. بنابراین دوست دارید تا آن جا که ممکن است وارد ارتباط چشمی با بقیه نشوید.
۶. از درگیری اجتناب میکنید
شما از هر نوع درگیری دوری میکنید و فرقی هم نمیکند که طرف مقابل چه کسی است. از این رو گاهی اوقات دست به دامان افراد دیگری میشوید که به جای شما با فرد مورد نظر مقابله کنند و خود از صحنهی درگیری فرار میکنید! رو در رو شدن با افراد برای شما تا حد مرگ وحشتناک است؛ چرا که نتیجهی آن برای شما مشخص نیست و نمیتوانید در ذهن خود قضیه را تحلیل کنید.
۷. در مقابل شخص مورد علاقهی خود بیش از حد وسواس دارید
وقتی که در یک رابطهی عاطفی قرار میگیرید، نسبت به بقیهی مردم عصبیتر خواهید بود؛ به طوری که روی تک تک کلمات و گفتگوها حساسیت به خرج داده و دائم همه چیز را در ذهن خود سبک سنگین میکنید. ضمن این که صحبتهای طرف مقابل را هم مدام حلاجی میکنید!
۱۰. هیچ کاری را بدون برنامهریزی انجام نمیدهید
برنامهریزی به شما کمک میکند تا احساس کنترل بیشتری داشته باشید و قدرتمندتر در تعاملات خود ظاهر شوید. بنابراین برای این که در دور همیهای اجتماعی بیشتر احساس راحتی کنید نیاز دارید که از قبل همه چیز را بررسی کنید.
۱۰. حلقهی دوستان شما کوچک است
شما در ارتباط با تعداد افراد زیاد راحت نیستید و هر چه تعداد دوستانتان بیشتر باشد، بیشتر احساس استرس و فشار میکنید. در حالی که شمار اندک دوستان به شما کمک میکند تا بیشتر احساس راحتی کنید.
۱۱. قبل از رویدادها و وقایع خاص، اضطراب دارید
فرقی نمیکند که مهمانی روز تعطیل یا مراسم شام سالگرد باشد. در هر حالت قبل از حضور در مراسم احساس اضطراب دارید و مدام افکار منفی ذهن شما را اذیت میکنند؛ چرا که تحت کنترل اضطراب اجتماعی قرار گرفتهاید.
انیمه
#سریال خاندان اژدها
#آشپزی
#خراسان جنوبی