بررسیها ثابت کرده است که زبان بدن تنها یک موضوع لوکس روانشناسانه نیست و کاربردهای موثری در گفتگوها و مذاکرات افراد می تواند داشته باشد. در ادامه به ۱۱ زبان بدنی که میتواند وجههی شما را زیر سوال قرار دهد میپردازیم.
«مهم نیست شما چه میگویید، مهم نحوهی بیان شما است». هر چند که این جمله کلیشه به نظر میرسد؛ اما حقیقت دارد. به همین دلیل «زبان بدن»، بخش مهمی از ارتباط را تشکیل میدهد. در واقع، این تکنیک گویای معنای چیزی است که میخواهید بگویید.
کنار گذاشتن عادات بعضی از زبان بدنهای اشتباه، یکی از سختترین ترک عادتها به شمار میآید. برای مثال بعضی از ما به شدت عادت کردهایم که قوز کنیم، نگاه خود را بدزدیم، یا دست به سینه باشیم. بدون این که متوجه این حالات بدنی خود شویم.
در ادامه به چند عادت اشتباه بدنی اشاره خواهیم کرد که در صورت کنار گذاشتن آن، در آینده از خود تشکر خواهید کرد.
بی قراری و حرکات زاید
ترک این عادت تا حدودی سخت به حساب میآید. با این حال، لازم است تا دست روی دست نگذاریم و فکری به حال ترک این عادت بکنیم. «تونیا ریمن» به عنوان یک متخصص زبان بدن در این خصوص میگوید: «بیقراری نشان از عصبانیت و فقدان قدرت افراد دارد».
بازی کردن با موهای خود
موهای خود را به حال خود بگذارید! این که مدام دستتان در موهایتان باشد حواس شما را پرت خواهد کرد. علاوه بر این، چنین عادتی میتواند به موهای شما آسیب برساند. هر چند که ترک این عادت سخت است، اما سعی کنید با وسیلهی دیگری به جای موهای خود بازی کنید!
گرفتن ژست تدافعی
بسیاری از مردم به طور طبیعی قوز میکنند یا دست به سینه هستند؛ چرا که نمیدانند چه حالتی به دستان خود بدهند! با این حال، چنین وضعیتی میتواند شما را ناراحت، تدافعی یا غیر قابل اعتماد جلوه دهد. «پتی وود» یک متخصص حوزهی زبان بدن میگوید: «در هنگام صحبت کردن سعی کنید دستان خود را در معرض دید قرار دهید. وقتی شنونده دستان شما را نمیبیند این طور گمان میکند که شما واقعیتی را از او پنهان میکنید».
حرکات عجیب و غریب دست
حرکت دست داشته باشیم یا نداشته باشیم؟ مسئله این است!
بعضی از افراد در هنگام صحبت کردن بیش از حد آرام و ثابت هستند؛ در مقابل عدهای دیگر در حین صحبت، نوسانات حرکتی زیادی دارند. بنا به گزارش «واشنگتن پست»، استفاده از حرکات دست در حین گفتگو میتواند تعامل موثرتری با مخاطب برقرار کند. با این حال باید از حرکات دستی مانند اشاره کردن به یک نقطه، احساس رهبر ارکستر بودن و حرکات مصنوعی جلوگیری کرد!
بیرمق راه رفتن
انسانها موجودات بسیار قضاوتگری هستند. گاهی ما بر اساس مسئلهی سادهای مانند راه رفتن افراد، آنها را مورد قضاوت قرار میدهیم! بنا به گزارش بیبیسی، طرز راه رفتن ما میتواند تعیین کند که تا چه اندازه در معرض خطر حملهی زورگیرها قرار داریم.
شاید تغییر عادت راه رفتن یکی از سختترین تغییرات باشد، اما مهم است که بتوانیم با اعتماد به نفس و هماهنگ قدم برداریم.
لبخند نزدن
ریمن میگوید: «لبخند زدن نشان از اعتماد به نفس، گشادهرویی و انرژیبخشی افراد دارد. ضمن این که مخاطب را تشویق میکند تا او هم به شما لبخند بزند. افرادی که لبخند نمیزنند از نظر بقیه عبوس و منزوی معرفی میشوند.
حواس پرتی
هیچ چیز در این عالم، عذابآورتر از این نیست که با کسی صحبت کنیم که در حین صحبت توجهی به حرفهای شما ندارد.
بعضی از افراد به طور طبیعی پریشان و درگیر هستند! چنانچه جزو این دسته از افراد باشید، دائم وسوسهی چک کردن گوشی همراه یا تماشای هر ابزار در دسترس خود را دارید. بنابراین سعی کنید خود را عادت دهید تا حواس شما در هنگام صحبت با دیگران، معطوف به آنها باشد. در غیر این صورت به عنوان یک فرد بی ادب و بیملاحظه شناخته خواهید شد.
قوز کردن
صاف بایستید و قوز نکنید. این حرکت بدنی وحشتناک خیلی راحت در شما به عادت تبدیل میشود؛ خصوصا اگر بیشتر روز خود را پشت میز سپری کنید. قوز کردن نه تنها ما را فردی کم اعتماد به نفس نشان میدهد، بلکه برای کمر هم حرکتی مضر به حساب میآید. بنابراین، با صاف ایستادن علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی، خود را قامت افراشته(!) به دنیا معرفی کنید.
ارتباط چشمی نداشتن یا نگاههای خیره
در این جا یکی از تلههای زبان بدن وجود دارد که راهکار آن رعایت اعتدال است. چنانچه در برقراری تماس چشمی با افراد، بیش از حد خیره نگاه کنید، احساس ناخوشایندی در طرف مقابل ایجاد خواهید کرد. چنانچه سعی در دزدیدن نگاه خود داشته باشید نشان از عدم تمایل یا نداشتن اعتماد به نفس شما دارد.
بیش از حد آرام بودن
مطمئنا جست و خیز مداوم در حین صحبت، وجههی خوبی ندارد؛ اما خیلی آرام و ساکن بودن هم در طی گفتگو خوب نیست؛ چرا که این برداشت را در دیگران ایجاد میکند که شما ناراحت هستید و علاقهای به شنیدن صحبتهای آنها ندارید. از این رو سعی کنید که در هنگام مکالمه با دیگران آینهی آنها باشید. این به آن معنا نیست که حرکاتشان را تقلید کنید؛ چرا که این کار میتواند نوعی توهین محسوب شود. اما یک کپی ماهرانه از حرکات، اشارات و عبارتهای مورد استفادهی آنها، حرکت موثری خواهد بود. دکتر «جف تامپسون» در این خصوص میگوید: آینهی رفتاری افراد بودن میتواند نتیجهی گفتگو را مثبت کرده و آنها را متقاعد کند. اگر جزو افرادی هستید که در گفتگوها چهرهای خنثی (یا باصطلاح پوکر فیس!) دارید مطمئنا ترک این عادت برای شما بسیار سخت خواهد بود. با این حال نتایج مثبتی که این تغییر عادت به دنبال خود دارد، ارزش تلاش را خواهد داشت.
ناهماهنگی در ارتباطات کلامی و غیر کلامی
گاهی اوقات مقصود کلامی خود را به درستی بیان میکنید، اما چون زبان بدن شما با گفتارتان هماهنگ نیست حرف شما به درستی منتقل نمیشود. در واقع محققان با مطالعهی این مسئله به این نتیجه رسیدهاند که سیگنالهای غیر کلامی میتواند پیام عاطفی گفتگو را تحتالشعاع قرار دهد.
اسکار
#آشپزی
#خراسان جنوبی