در حال حاضر بازی آنلاین پوکمون گو با گریزی به واقعیت مجازی، توانسته است طرفداران زیادی را در نقاط مختلف جهان پیدا کند. در این میان، به علت خروج نوجوانان از خانه و رفتن به مکان‌های نامشخص برای پیدا کردن پوکمون، موارد امنیتی نقش مهمی پیدا می‌کنند.

اگر فرزند نوجوانی داشته باشید یا حواس‌تان نسبت به اخبار رسانه‌ها جمع باشد، تا به حال اسم بازی پوکمون گو را شنیده‌اید.

چنانچه با اساس این بازی آشنایی ندارید همین توضیح مختصر کافی است که این بازی مجازی مبتنی بر محیط بیرون از منزل بوده و بازیکنهای سرگردان در کوچه و خیابان می‌گردند تا کاراکترهای پوکمون را برای کسب امتیاز پیدا کنند. در ۶ جولای سال ۲۰۱۶ بود که این بازی به عنوان یک پدیده‌ی مهم معرفی و عرضه شد. به نظر می‌رسد که این بازی حتی برای بزرگسالان هم اعتیادآور باشد.

مانند هر چیز دیگری، پوکمون گو هم دارای جوانب مثبت است و چنانچه فرزند شما هم به این بازی علاقه مند شده است، بهتر است که با جوانب مثبت و منفی آن آشنا شوید.

جوانب مثبت:

۱. بازی پوکمون گو باعث تحرک فرزند شما می‌شود

با روی کار آمدن تکنولوژی، بچه‌های امروزی نسبت به دهه‌ی گذشته کم تحرک‌تر شده‌اند. خیلی کم پیش می‌آید که فرزند شما در خارج از منزل دوچرخه سواری کند یا با بچه‌های همسایه وارد بازی فوتبال شود. در عوض، اکثر بچه‌ها ترجیح می‌دهند که بر روی مبل بنشینند و خیره به صفحه‌ی گوشی‌شان، مشغول بازی شوند. اما پوکمون گو فرزندان شما را مجبور می‌کند تا از خانه خارج شوند و در فضای بیرون به دنبل پوکمون بگردند؛ چرا که در غیر این صورت امتیازی کسب نخواهند کرد. از این رو آمیزه‌ای از تکنولوژی و فضای اجتماعی دوران گذشته شکل خواهد گرفت.

۲. پوکمون گو سرگرم کننده است

افراد زیادی هستند که این بازی را دوست دارند. این بازی می‌تواند افراد را با یکدیگر وارد ارتباط کرده تا تشکیل تیم یا گروه دهند. از این رو نه تنها نقش سرگرم کننده بودن دارد، بلکه آن‌ها را به برقرای ارتباط با یکدیگر تشویق می‌کند.

جوانب منفی:

۱. پوکمون گو می‌تواند خطرناک باشد

طبیعتا آسیب‌های زیادی در این بازی وجود دارد؛ چرا که کودکان و نوجوانان بدون توجه به اطراف خود به دنبال پوکمون هستند و هر لحظه ممکن است با اتومبیل یا شیء دیگری تصادف کنند. این نگرانی بسیار واقعی است. حتی در حالتی که حواس افراد به گوشی نیست، امکان برخورد و آسیب دیدن آن‌ها در حین پیاده روی وجود دارد؛ چه برسد به زمانی که تمرکز جمعیت زیادی بر روی گوشی قرار داشته باشد.

۲. پوکمون گو خطر آدم ربایی دارد

این احتمال دور نیست که این بازی ذهن گروه‌های آدم ربا را غلغلک دهد تا با ترفندهای خاصی کودکان را به مسیرهای از پیش تعیین شده بکشانند. باید قبول کنیم که کودکان و حتی نوجوانان بسیار معصوم‌تر و ساده‌تر از ما هستند. پس این احتمال وجود دارد تا درخواست غریبه‌ی دلسوزی که از ماشین خود پیاده می‌شود تا به آن‌ها در پیدا کردن پوکمون کمک کند را به راحتی قبول کنند.

۳. پوکمون گو باتری گوشی را تخلیه می‌کند

طبیعتا با فعال بودن اینترنت سیم کارت و فضای بازی توان زیادی از باتری مصرف می‌شود و همین امر می‌تواند باعث خاموش شدن گوشی پس از پیمودن یک مسیر طولانی شود. از این رو در صورت نگرانی نمی‌توانید با فرزند خود تماس بگیرید.

چه باید کرد؟

جای نگرانی نیست. تا زمانی که از امکان خطرات بالقوه آگاه باشید می‌توانید موقعیت یک بازی امن را برای فرزند خود فراهم کنید و همین آگاهی اولین قدم به حساب می‌آید.

در قدم بعدی، لازم است که با فرزندان خود صحبت کنید تا نسبت به موقعیت مکانی خود آگاهی داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها قانع شده‌اند که نباید برای پیدا کردن پوکمون به جنگل یا هر محیط پرت دیگر بروند یا از تعقیب کردن ماشین‌ها و افراد مشکوک چشم پوشی کنند. با آن‌ها در مورد خطرات احتمالی صحبت کنید تا به اندازه‌ی کافی ترس نجات‌دهنده در آن‌ها ایجاد شود.

برای آن‌ها محدودیت‌هایی تعیین کنید. برای مثال به آن‌ها بگویید که تا کجا مجاز به دور شدن هستند، تا چه مدت حق دارند در بیرون باشند و با چه کسی می‌توانند بروند. مطمئن شوید که تنها نیستند و خیلی از منزل دور نمی‌شوند. در نهایت مطمئن شوید که فرزند شما به میزان مصرف باتری گوشی خود توجه دارد؛ چرا که وقتی مشغول انجام یک بازی سرگرم کننده هستیم ممکن است خیلی از مسائل را نادیده بگیریم. بنابراین آگاهی بخشیدن در این مورد وقت و انرژی بیشتری می‌طلبد! خریدن یک شارژر قابل حمل یا پاوربانک هم راهکار خوبی در این مورد به حساب می‌آید.

پوکمون گو اولین تب داغی نیست که راه افتاده است و مطمئنا آخرین هم نخواهد بود. تنها لازم است تا والدین به عنوان اولین و بهترین محافظ فرزندان، در این مورد آگاهی کافی داشته باشند.