گاهی اوقات ما در تشخیص احساسات به ظاهر صریح خود دچار اشتباه می‌شویم و همین موضوع باعث می‌شود که در پایان کار با نتیجه‌ی دور از انتظاری مواجه شویم. احساس علاقه‌مندی و دوست داشتن نسبت به افراد هم یکی از همین موارد است.

عشق موضوع پیچیده‌ای است؛ چرا که عواطف و احساسات افراد را درگیر خود می‌کند و این موضوع در بعضی مواقع می‌تواند وحشتناک هم باشد. با این حال مهم است که بدانید بعضی اوقات شما عاشق افراد نمی‌شوید؛ بلکه ایده‌های آن‌ها است که شما را جذب خود می‌کند.

برای این که بدانیم رابطه‌ی ما از چه نوعی است، باید درک دقیقی از احساس خود به طرف مقابل پیدا کنیم. در ادامه به بیان علامت‌هایی می‌پردازیم که نشان از علاقه‌مندی شما به ایده‌های افراد دارد:

۱. فکر می‌کنید زندگی شما با آمدن این فرد تازه شروع شده است

ممکن است این طور فکر کنید از زمانی که با این شخص خاص آشنا شده‌اید، احساس رضایتمندی زندگی شما را پر کرده است. البته عشق می‌تواند شاد و رضایت‌بخش هم باشد، اما قطعا تضمین نمی‌کند که باعث خوشحالی شما شود. حقیقت مهمی که باید به خاطر بسپاریم این است شادی، تنها در درون ما وجود دارد و چنانچه به آن دست پیدا کنیم می‌توانیم با افراد دیگر به اشتراک بگذاریم.

۲. این فرد را بر اساس فهرست معیارهای خود انتخاب کرده‌اید

گاهی اوقات به دنبال این هستیم که این رابطه چه منافعی برای ما خواهد داشت؟ بدون این که به این فکر کنیم که خودمان قرار است برای این ارتباط چقدر هزینه کنیم؟ این که فردی را بر اساس بایدها و نبایدهای فهرست خود انتخاب کنیم، آینده‌ی نامعلومی برای رابطه‌ی ما رقم می‌زند. ضمن این که هیچ کس نمی‌تواند تمام تیک‌های فهرست شما را تکمیل کند!

۳. از دوست داشتن آن‌ها مطمئن نیستید، اما سعی در نگه داشتن آن‌ها دارید

این موضوع ساده‌ترین تله‌ای است که می‌تواند توهم دوست داشتن را در ما ایجاد کند. ما کسی را پیدا می‌کنیم که با او کنار بیاییم. با یکدیگر زمان بگذرانیم. طبیعتا چنین ارتباطی آسان است و جنگ و دعوای چندانی هم در آن وجود ندارد. اما در درون خود عمیقا احساس خلا خواهیم کرد. در واقع ما خود را متقاعد می‌کنیم که این رابطه به تدریج رشد پیدا خواهد کرد. ضمن این که هر چه در این نوع رابطه بیشتر بمانید سخت‌تر می‌توانید از آن خارج شوید.

۴. نگران این هستید که گزینه‌ی بهتری هم برای شما وجود دارد

همه می‌دانیم عشق یک واقعیت همه جانبه است. وقتی در رابطه‌ی خود احساس می‌کنید که ممکن است فرد دیگری بتواند حفره‌های رابطه‌ی فعلی پر کند، یعنی این که شما شخص فعلی را دوست ندارید.

۵. حاضر نیستید تنهایی بلند مدت را تجربه کنید

خیلی از افراد تن به تنهایی درازمدت نمی‌دهند. «به خودتان فرصت دهید تا خود را پیدا کنید»؛ این جمله برای آن‌ها یک کلیشه‌ی تکراری است! در صورتی که واقعا مهم است که خودتان را کشف کنید تا بدانید چه می‌خواهید و علاقه‌مندی‌های شما چیست. همه‌ی ما در حال رشد و تغییر هستیم. پس از ترک یک رابطه باید به این نکته توجه کنیم که چیزی که قبلا خواسته‌ی ما بوده است، حالا دیگر اهمیتی برای ما ندارد. تحمل یک برهه‌ی زمانی از تنهایی کمک می‌کند که این بار مسیر را غلط نرویم.

۶. احساس می‌کنید که عشق به شما ارزش می‌دهد

وقتی که نگرش شما این باشد که احساس ارزشمندی شما در گروی عشق به دیگری وجود دارد، هرگز یک دوست داشتن واقعی را تجربه نخواهید کرد. وقتی که می‌خواهیم از دیگران شادی بگیریم، به جستجوی خوشبختی در دنیای بیرون پرداخته‌ایم که این رویه طبیعتا سرانجامی نخواهد داشت. افراد می‌توانند ما را ناامید کنند. و زمانی که با این رفتار آن‌ها رودر رو شدیم تمام حس خوشبختی و ارزشمندی ما ویران خواهد شد؛ چرا که تمام احساسات خوب خود را به وجود آن‌ها گره زده بودیم.

از این رو برای تنهایی و خلوت خود ارزش قایل شوید. در این صورت است که می‌توانید به شناخت بهتری از خود برسید و انتخاب بهتری داشته باشید.