طبس، عروس کویر، این روزها در آتش تابستان و بی‌برقی می‌سوزد. دمایی که به ۶۰ درجه می‌رسد، نفس مردم را گرفته و قطعی‌های مکرر برق، زندگی را از روال عادی خارج کرده است. این یادداشت، صدای مردمی‌ست که از مسئولان فقط یک چیز می‌خواهند: درک، پاسخگویی و اقدام.گرمای طبس یکی از پدیده‌های طبیعی و خاص است. طبس به‌عنوان یکی از گرم‌ترین نقاط کشور و حتی جهان شناخته می‌شود.

در شب‌های تابستان، هوای طبس معمولاً خنک نمی‌شود و این به معنای عدم کاهش محسوس دما پس از غروب آفتاب است. دمای هوای ۵۰ تا ۷۰درجه سلسیوس طبس در تابستان‌ها این منطقه را به گرم‌ترین نقطه گرم در جهان تبدیل می‌کند.

مردم محلی این منطقه، ماه‌های تیر و مرداد را خرماپزان طبس می‌دانند و خطر گرمازدگی و کم‌آبی باتوجه‌به هشدارهای سازمان سلامت جهانی برای گرم‌ترین مناطق دنیا مردم را تهدید می‌کند.

امسال در تابستان قلب کویر حال‌وروز خوبی ندارد و گرمای سوزان منطقه نفس‌های آن را به شماره انداخته است. مردم در تکاپوی گوشی هستند تا دردودل‌هایشان را بشنود و فکری برایشان برای گذران زندگی عادی‌شان طبق روال سال‌های گذشته بردارد.

چند ماهی هست که طبس هم به دلیل ناترازی برق در ایران شامل قطعی برق می‌شود و مردم این منطقه به‌خوبی این موضوع را درک کرده و در کنار دولت برای رفع مشکل ایستاده‌اند؛ اما دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه دیگر نفسی برای ادامه راه برایشان باقی نگذاشته است.

الان مردم این خطه از قلب کویر از دولت می‌خواهند تا در تابستان و شرایط جوی فعلی آنها حال و روزشان را درک کنند و مرهمی باشند بر قلب کویر.

باوجود گلایه‌های مردم از قطعی برق و درخواست‌های مکرر مردم و رسانه‌های شهرستان تاکنون هیچ ترتیب اثری داده نشده است.

دو هفته گذشته سخت‌ترین روزهای گرما را مردم با قطعی برق در طبس گذرانده‌اند و پاسخ مسئولان نه‌تنها قانع‌کننده نبوده است؛ بلکه گلایه‌ها را نیز افزایش داده است.

نارضایتی مردم از این وضعیت درک‌شدنی است و اگر مسئولان بتوانند با شفافیت بیشتری مشکلات را مطرح کرده و راه‌حل‌هایی عملی برای پیشگیری از قطعی برق ارائه دهند؛ می‌توانند رضایت مردم را جلب کنند.

خواسته مردم چیزی فراتر از این نیست که مسئولان نتوانند آن را اجرا کنند، وظیفه مسئولان در قبال قطعی برق و مشکلات مربوط به آن، به طور عمده بر پایه شفافیت، پاسخگویی و اقدام‌های پیشگیرانه استوار است.

در نهایت مردم طبس طی این دو هفته بارها از مسئولان درخواست کرده‌اند تا چند روزی را در شهر زیبا و عروس کویر با خانواده سپری کنند تا به‌خوبی کمبود برق و ناترازی انرژی را در این منطقه درک کنند؛ اما دریغ از حتی روزنهٔ امیدی برای رفع دغدغه مردم...