طرح ملی انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور با تولید آب پایدار برای صنعت، کشاورزی و آشامیدنی ضامن تحول اشتغال و تولید خواهد بود و میتواند نقش مهمی در توسعه و آبادانی این خطه از ایران اسلامی داشته باشد.
اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در حالی امید را در دل مردم خراسان جنوبی زنده کرده که اجرای این طرح در ابتدا سرعت خوبی گرفت تا سخاوت دریای عمان با سیرابکردن تشنگان و جاندادن به صنعت بهکارگیری شود، اما باید دید در ادامه مسیر چگونه پیش رفته است.
طرح ملی انتقال آب دریای عمان به استانهای شرق کشور در چه مرحلهای است؟
عباس سارانی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در گفتوگو با ۷۲۴پرس گفت: «طرح ملی انتقال آب دریای عمان به استانهای شرق کشور توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در حال انجام است».
وی با بیان اینکه با انتقال آب به استان و اجرای طرحهای مختلف سرمایهگذاری در زمینه توسعه شاهد تحول خواهیم بود، افزود: «تاریخ شروع مطالعات این طرح از سال ۱۴۰۰ بوده و اکنون طرح انتقال آب از دریای عمان با فعالیت ۲ پیمانکار در محدوده سرزمینی این استان در دست اجرا بوده و پیمانکاران در حال مسیرسازی هستند و این خط انتقال انشعاباتی در تمامی شهرستانها خواهد داشت».
وی از راهکارهای تأمین آب پایدار و بلندمدت گفت و ادامه داد: «انتقال آب از دریای عمان و خلیجفارس از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار گرفته و مهمترین پروژه عملی و اقدام دولت است که دراینخصوص خط سوم انتقال از خلیجفارس و خط چهارم انتقال از دریای عمان در دست اجراست».
سارانی با بیان اینکه سهم استان از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در فاز نخست ۶۰ میلیون مترمکعب است که با انتقال این حجم از آب دیگر نیازی به منابع آب زیرزمینی نخواهیم داشت، افزود: «آب انتقالی به خراسان جنوبی در زمینه صنعت و شرب خواهد بود».
وی بیان کرد: «خط انتقال آب درگذشته تنها برای استان سیستان و بلوچستان بود، اما با پیگیریهایی که صورت گرفت انتقال برای سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان انجام میگیرد. بخش عمده کار در سیستان و بلوچستان در حال شکلگیری است که اکنون حدود ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد».
سارانی با بیان اینکه در خراسان جنوبی اقدامات اولیه شامل مسیرسازی شکلگرفته و در حال انجام است، اما باید در استان سیستان و بلوچستان کار به انجام برسد و سپس در استان خراسان جنوبی ادامه یابد، تصریح کرد: «نقشهبرداری و آمادهسازی انجام شده و پس از اتمام کار در سیستان و بلوچستان کار در استان ما آغاز خواهد شد».
کار از سال آینده در استان آغاز میشود
وی با بیان اینکه برنامه این است که در سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری اقدامات به اتمام برسد. سپس از سال آینده روند کار در استان آغاز خواهد شد، ادامه داد: «پیگیریهای زیادی از سوی استاندار در حال انجام است تا مقدمات کار هرچه سریعتر فراهم شود. طرح انتقال آب در راستای رفع کمبودهای آبی است، اما نباید مدیریت مصرف از منابع استانی را از یاد برد».
سارانی با اشاره به اینکه بهترین کار استفاده در حد مجاز آب بهخصوص در بخش کشاورزی است، افزود: «خط انتقال آب میتواند به تأمین آب صنعت استان کمک کند».
وی با اشاره به بحران کمآبی و خشکسالیهای مستمر در استان، تصریح کرد: «باید در چنین شرایطی مدیریت بیشتری در زمینه منابع آبی بهخصوص در خطه خشک خراسان جنوبی داشته باشیم و در این زمینه تدابیر ویژه صورت گیرد».
اسکار
#آشپزی
#خراسان جنوبی