سینما، به عنوان رسانه‌ای پرمخاطب، بالاترین تأثیرگذاری در اقشار مختلف جامعه را داشته که می‌توان با استفاده از این صنعت فرهنگی و هنری در کنار فرهنگ‌سازی مؤثر، منبع درآمدزایی رو به رشدی را برای بهبود توان اقتصادی جامعه‌ی هنر رقم‌زد.

به گزارش ۷۲۴پرس، در سومین جشن مهر سینمای ایران، به میزبانی خراسان جنوبی ۱۶ مستند، ۲۱ اثر داستانی، ۳۲ نماهنگ، ۲ انیمیشن و ۱۰ فیلم‌نامه به داوری رسید که از این تعداد ۵ مستند، ۸ فیلم کوتاه، ۴ نماهنگ، یک انیمیشن و یک فیلم‌نامه برگزیده شدند.

در دل این رویداد فرهنگی هنری، آثار جوانان مستعد و هنرمندان شهرستان‌های خراسان جنوبی نیز رخ نمایی کرد؛ پایگاه خبری ۷۲۴پرس پیرامون رویداد مذکور با یکی از داوران مسابقه که فرزند فردوس از دیار خراسان جنوبی است، به گفت‌وگو پرداخته است.

خبرنگار ۷۲۴پرس: خودتان را معرفی کنید و نظرتان راجع‌به داوری سومین جشن مهر سینمای ایران در خراسان جنوبی را شرح دهید.

کاظم ایمان‌طلب هستم، اهل فردوس، کارشناس ارشد پژوهش هنر، کارشناس سینما از دانشگاه تهران، مدرس انجمن سینمای جوان ایران در دفاتر خراسان رضوی و جنوبی و عضو شورای سینمایی خراسان جنوبی.

بنده به دعوت انجمن سینمای جوان ایران و به همراهی استاد داوود شیخ و احسان عمیدیان، آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره را داوری کردیم که به دلیل نزدیکی تنگاتنگ آثار به هم، کار بسیار سخت پیش‌رفت.

خبرنگار ۷۲۴پرس:  آیا داوری سلیقه‌ای است؟ معیار شما برای داوری چیست؟

بله؛ داوری سلیقه‌ای است، اما سلیقه‌ای که خاستگاه آن تجربه، تحصیلات آکادمیک، تسلط و بروز بودن بوده و بر پایهٔ امر زیبایی‌شناسی پیش‌برده می‌شود؛ داوران سعی می‌کنند مطابق استاندارهای تئوریک در سلیقه به یکدیگر نزدیک شوند.

خبرنگار ۷۲۴پرس:  کمیت و کیفیت آثار تولیدی سینمایی خراسان جنوبی را چگونه لحاظ کردید؟ در مقایسه با تولیدات دیگر استان‌ها چگونه بود؟

گفت‌وگو راجع‌به کیفیت آثار ارسالی نیازمند برگزاری جلسه‌ای تخصصی بوده؛ اما باتوجه‌به استقبال خوب و همراهی سینماگران استان، با عنایت به اینکه در قوانین فراخوان فقط آثار یک سال و نیم گذشته پذیرش می‌شد، بیش از ۸۰ اثر در بخش‌های داستانی، مستند، انیمیشن، نماهنگ و فیلم‌نامه داوری شد که در هر بخش در رشته‌های مختلف ۴ کاندیدا و یک برگزیده معرفی شد.

در بخش فیلم‌نامه و انیمیشن، بدون تعارف در این دوره آثار قابل مقایسه‌ای و سطح بالایی از استان ارائه نشد؛ اما بخش سینمای داستانی در حوزه تکنیکال و امور فنی کیفیت خیلی خوبی داشت. در بخش سینمای مستند از حیث تولید نیز انتخاب سوژه و شکل ساخت از بخش داستانی بالاتر و قابل‌مقایسه با تولیدات ملی بود.

خبرنگار ۷۲۴پرس:  نقاط قوت و ضعف برگزاری این دوره از جشن مهر سینمای ایران را بازگو کنید.

این سؤال را دبیرخانه جشنواره باید پاسخ بدهد؛ اما از نظر بنده که در هر سه دورهٔ جشنواره مسئولیتی داشته‌ام، هر دوره از دورهٔ قبل باتجربه بیشتر و کیفیت بهتر برگزار شده است.

خبرنگار ۷۲۴پرس:  به‌عنوان آخرین سخن، چه صحبتی برای مخاطبان و علاقه‌مندان حوزه سینمایی دارید؟

به‌عنوان داور و فعال حوزهٔ سینما تأکید می‌کنم یکی از بهترین، آسان‌ترین و علمی‌ترین مسیرهای فیلم‌سازی حضور در دوره‌های انجمن سینمای جوانان ایران است؛ حضور در کلاس‌های آزاد، پاتوق‌ها و نشست‌های تخصصی که در کنار دوره‌های بلندمدت این انجمن برگزار می‌شود بسیار آموزنده است.