مجتبی قیطاقی در حاشیه  برگزاری دومین جشنواره موسیقی مقامی آوای کویر در بیرجند،  موسیقی نواحی را آئینه‌ی تمام‌نمای قومیت‌های مردمی دانست.

پژوهشگر موسیقی نواحی ایران و موسیقی خراسان، در گفت‌وگو با پایگاه خبری ۷۲۴پرس، با بیان اینکه از باستان مردم ایران به‌طور جدی به موسیقی می‌پرداختند، گفت: «موسیقی از قدیم جزء شرایط حیات مردم در نظر گرفته می‌شده است».

مجتبی قیطاقی، با اشاره به پایگاه محترم موسیقی، هنرمندان و میراث‌داران این رسته در بین مردم، افزود: «مردم بخشی ازهویت تاریخی خود را در موسیقی مخصوصا موسیقی اقوام و نواحی می‌بینند؛ موسیقی نواحی آینه‌ی تمام‌نمای قومیت‌های مردمی است».

وی، با بیان اینکه ایران از رنگ‌بندی قومیت‌ها با فرهنگ‌های منحصربه‌فرد خود برخوردار است، تصریح کرد: «فرهنگ و موسیقی در کنار هم و در زندگی فرهنگی به وحدتی رسیده‌اند که ستودنی است؛ فرهنگ و هنر شرق ایران نیز مورد توجه کل کشور است».

قیطاقی، با اشاره به برگزاری دومین جشنواره منطقه‌ای موسیقی مقامی آوای کویر در بیرجند و ارائه موسیقی شرق کشور، ادامه داد: «حضور اساتید، هنرمندان و علاقه‌مندان موسیقی مقامی و تلاش برای مفید واقع شدن در این جشنواره قابل تحسین است».

مجتبی قیطاقی پژوهشگر موسیقی نواحی ایران و موسیقی خراسان

وی، با بیان اینکه مسئولان برنامه‌ریزی برگزاری این گونه جشنواره‌ها باید مانند یک جامعه‌شناس فرهنگی عمل کنند، به خبرنگار ۷۲۴پرس گفت: «بخش خوش جشنواره‌ها حضور هنرمندان است که همیشه پای کار هستند و مسئولان باید از فرصت به درستی استفاده کنند».

قیطاقی، با بیان اینکه معرفی لسانی هنر تأثیرگذاری چندانی ندارد و هنر باید به مردم ارائه شود، افزود: «اگر مردم زیبایی‌ها و ظرفیت‌های هنری قومیت و فرهنگ جامعه خود را بشناسند از منطقه خارج نخواهند شد و فرهنگ خوب همیشه جای خود را پیدا می‌کند».

وی با تةکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق برای برگزاری بی‌نقص جشنواره‌ها، گفت : «فرهنگ‌های غیربومی مستقر شده در یک جامعه دیگر دوام نداشته و فقط از هنرمندان جوان ما وقت می‌گیرند».

قیطاقی، در خصوص نقاط قوت و ضعف جشنواره آوای کویر، اظهار داشت: «برگزاری این جشنواره جای قدردانی داشته و بهتر می‌شود اگر تعداد جشنواره‌ها افزایش یابد و فواصل زمانی آن‌ها کاهش یابد و همچنین برای حضور حداکثری مردم برنامه‌ریزی شود».