مجتبی قیطاقی در حاشیه برگزاری دومین جشنواره موسیقی مقامی آوای کویر در بیرجند، موسیقی نواحی را آئینهی تمامنمای قومیتهای مردمی دانست.
پژوهشگر موسیقی نواحی ایران و موسیقی خراسان، در گفتوگو با پایگاه خبری ۷۲۴پرس، با بیان اینکه از باستان مردم ایران بهطور جدی به موسیقی میپرداختند، گفت: «موسیقی از قدیم جزء شرایط حیات مردم در نظر گرفته میشده است».
مجتبی قیطاقی، با اشاره به پایگاه محترم موسیقی، هنرمندان و میراثداران این رسته در بین مردم، افزود: «مردم بخشی ازهویت تاریخی خود را در موسیقی مخصوصا موسیقی اقوام و نواحی میبینند؛ موسیقی نواحی آینهی تمامنمای قومیتهای مردمی است».
وی، با بیان اینکه ایران از رنگبندی قومیتها با فرهنگهای منحصربهفرد خود برخوردار است، تصریح کرد: «فرهنگ و موسیقی در کنار هم و در زندگی فرهنگی به وحدتی رسیدهاند که ستودنی است؛ فرهنگ و هنر شرق ایران نیز مورد توجه کل کشور است».
قیطاقی، با اشاره به برگزاری دومین جشنواره منطقهای موسیقی مقامی آوای کویر در بیرجند و ارائه موسیقی شرق کشور، ادامه داد: «حضور اساتید، هنرمندان و علاقهمندان موسیقی مقامی و تلاش برای مفید واقع شدن در این جشنواره قابل تحسین است».
وی، با بیان اینکه مسئولان برنامهریزی برگزاری این گونه جشنوارهها باید مانند یک جامعهشناس فرهنگی عمل کنند، به خبرنگار ۷۲۴پرس گفت: «بخش خوش جشنوارهها حضور هنرمندان است که همیشه پای کار هستند و مسئولان باید از فرصت به درستی استفاده کنند».
قیطاقی، با بیان اینکه معرفی لسانی هنر تأثیرگذاری چندانی ندارد و هنر باید به مردم ارائه شود، افزود: «اگر مردم زیباییها و ظرفیتهای هنری قومیت و فرهنگ جامعه خود را بشناسند از منطقه خارج نخواهند شد و فرهنگ خوب همیشه جای خود را پیدا میکند».
وی با تةکید بر اهمیت برنامهریزی دقیق برای برگزاری بینقص جشنوارهها، گفت : «فرهنگهای غیربومی مستقر شده در یک جامعه دیگر دوام نداشته و فقط از هنرمندان جوان ما وقت میگیرند».
قیطاقی، در خصوص نقاط قوت و ضعف جشنواره آوای کویر، اظهار داشت: «برگزاری این جشنواره جای قدردانی داشته و بهتر میشود اگر تعداد جشنوارهها افزایش یابد و فواصل زمانی آنها کاهش یابد و همچنین برای حضور حداکثری مردم برنامهریزی شود».
انیمه
#سریال خاندان اژدها
#آشپزی
#خراسان جنوبی