هنگامی که پردازنده در بالاترین حد استفاده قرار میگیرد، میتواند مشکلات زیادی را برای مکبوک ایجاد کند. مشکلاتی ازجمله کاهش عملکرد سیستم، گرم شدن بیش از حد و همچنین خرابی برنامهها ناشی از استفاده بیش از حد از پردازنده است. گاهی اوقات تشخیص منبع این مشکل ساده است، اما اکثراً برای پیدا کردن آن باید بیشتر جستجو کنید. با این حال، میتوانید مشکلات پردازنده را با استفاده از روشهای مختلفی حل کنید. در این مقاله قصد داریم بهترین روشهای شناسایی و رفع مشکلات مصرف بالای پردازنده در سیستم عامل مکینتاش را بررسی کنیم؛ تا انتها با ما همراه باشید.
آپدیت نرمافزاری و ریاستارت کردن مک
آیا تا بحال خاموش و روشن کردن سیستم را امتحان کردهاید؟ شاید خندهدار بنظر برسد، اما این روش قدیمی در خیلی موارد راهحل مناسبی بنظر میرسد. قبل از راهاندازی مجدد مک، میبایست آپدیتهای نرمافزاری موجود را بررسی کنید. در خیلی موارد، آپدیت نرمافزاری یک روش سریع برای غلبه بر مشکلات نرمافزاری سیستم است. اگر محدودیت حجم اینترنت ندارید، بهروز رسانی خودکار مکینتاش را فعال کنید. بدین ترتیب همیشه جدیدترین نسخه نرمافزاری در اختیارتان است. برای آپدیت برنامه مراحل زیر را دنبال کنید:
- از طریق مسیر System Preferences > Software Update وارد بخش آپدیتها شوید.
- درصورتی که اطلاعیه برای آپدیت مشاهده کردید، هرگونه بهروز رسانی در دسترس را بپذیرید.
- از فعال بودن گزینه آپدیت خودکار مکینتاش اطمینان حاصل کنید.
- به جهت تنظیمات آپدیتهای خاصتر، روی گزینه Advanced کلیک کنید یا درصورت نیاز آن را تغییر دهید.
به جهت بررسی آپدیت برنامهها، مراحل زیر را دنبال کنید:
- به سراغ Applications > App Store رفته و برنامه فروشگاه برنامهها را باز کنید.
- از طریق نوار کناری روی گزینه Updates کلیک کنید.
- همه برنامههای موجود در لیست را آپدیت کنید.
- زمانی که آپدیتها نصب شدند، حتماً سیستم را ریاستارت کنید.
مطلب مرتبط: روشهای حل مشکل داغی لپتاپها: داغ کردن پردازنده و گرافیک، پاک کردن گردو خاک و تمیز و روان کردن فن
از Activity Monitor برای شناسایی منبع مصرف زیاد پردازنده استفاده کنید
اگر پس از آپدیتهای نرمافزاری همچنان مشکل استفاده بیش از اندازه پردازنده برقرار است، باید به سراغ روشی برای یافتن عامل این مصرف بروید. خوشبختانه مکینتاش از برنامههای داخلی همچون Activity Monitor برای چنین مقاصدی بهره میبرد. این برنامه عملکردی مشابه به Task Manager در ویندوز دارد. برای دسترسی به این برنامه و شناسایی عوامل مصرف کننده پردازنده مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد پوشههای Applications > Utilities > Activity Monitor شوید.
- از طریق تبهای بالای صفحه، روی تب %CPU کلیک کنید تا انتخاب شود. همچنین حالت نمایش لیست را بصورت نزولی تعیین کنید (فلش کنار تب رو به پایین باشد).
- حالا با بررسی چند مورد اول میتوانید بالاترین مصرف کنندههای پردازنده را مشاهده کنید.
استفاده از برنامه Activity Monitor بسیار ارزشمند است؛ زیرا این برنامه علاوهبر بخش پردازنده میتواند در شناسایی عوامل مصرفکننده در هارد، باتری و... را نیز شناسایی کند. حالا که توانستید به کمک Activity Monitor برنامههایی با بیشترین مصرف پردازنده را شناسایی کنید، باید برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید.
آپدیت، پیکربندی یا نصب مجدد برنامهها
پس از شناسایی برنامهها وقت آن رسیده تا با استفاده از ترفندهایی آنها را اصلاح کنیم. قدم اول برای اصلاح وضعیت برنامه، بررسی آپدیتهای جدید آن است. اگر با آپدیت برنامه موردنظر مشکل همچنان پابرجاست، باید به سراغ پیکربندی برنامه، افزونههای آن یا پلاگینها بروید. همچنین میتوانید برای راهنمایی درمورد نحوه عیبیابی برنامه با توسعهدهنده آن تماس بگیرید. درصورتی که برنامه همچنان در وضعیت مصرف بالای پردازنده قرار دارد، باید آن را بصورت کامل از روی سیستم پاک کرده و مجدد نسبت به نصب آن اقدام کنید. قبل از حذف برنامه از روی سیستم، حتماً از دادههای مهم آن نسخه پشتیبان (بکآپ) تهیه کنید. برخی از برنامهها دارای حذفکننده مخصوص خود هستند؛ اما بصورت کلی میتوانید همه برنامهها را با کشیدن آیکون آنها به سطل زباله مک و سپس استفاده از گزینه Empty، حذف نصب کنید.
حل مشکل مصرف بالای پردازنده برای Kernel_Task
زمانی که فرآیندهای مختلف سبب میشوند تا CPU بیش از حد گرم شود، Kernel_Task وارد عمل شده تا وضعیت را اصلاح کند. بنابراین، زمانی که از طریق Activity Monitor وارد عمل میشوید و Kernel_Task را در لیست مشاهده میکنید، باید بدانید این برنامه درواقع قصد اصلاح وضعیت را داشته اما درحال حاضر جزو مصرف کنندههای پردازنده لیست شده است. حالا میخواهیم حل مشکل پردازنده را به کمک Kernel_Task بررسی کنیم؛ به همین منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
- دستگاههای جانبی را حذف کنید.
- SMC و PRAM را ریست کنید.
- درصورت وجود، Adobe Flash را حذف کنید.
- در حالت Safe mode، مواردی در برنامههای جانبی، Daemonها و افزونههای پردازنده را درصورت لزوم حذف کنید.
- مشکلات سختافزاری را بررسی کنید.
- درصورت عدم موفقیت، از دادههای مهم سیستم بکآپ گرفته و آن را مجدداً نصب نمایید.
تا اینجا سعی کردیم از روشهای بسیار ساده و بدیهی (در بخش نرمافزار) برای رفع مشکل استفاده کنیم، اما در زمانی که هیچکدام از روشها پاسخگوی حل این مشکل نبودند، راهکاری جز نصب مجدد سیستمعامل باقی نمیماند. بهتر است قبل از نصب مجدد سیستمعامل، به بررسی مشکلات سختافزاری نیز بپردازیم.
مطلب مرتبط: معرفی نرمافزارهایی برای بررسی دمای قطعات لپتاپ مثل پردازنده و کارت گرافیک
شناسایی مشکلات سختافزاری
گاهی اوقات مشکلاتی در بخش سختافزار، سبب افزایش بیش از حد مصرف در پردازنده میشود (مانند از کار افتادن فنها)؛ بهتر است پس این موضوع بررسی و منبع چنین مشکلی شناسایی شود. روش سریع برای شناسایی مشکلات سختافزاری استفاده از برنامه Apple Diagnostics است.
برای انجام این کار در مکبوکهایی که پردازنده اینتل دارند، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مکبوک خود را راهاندازی کنید.
- فوراً کلید D را در صفحهکلید فشار دهید و نگه دارید.
- وقتی نوار پیشرفت ظاهر شد، کلید را رها کنید.
- دستورات موجود را دنبال کنید.
برای راهاندازی Apple Diagnostics در مکبوکهایی با پردازنده اپل مراحل زیر را دنبال کنید:
- مکبوک را روشن کنید و همچنان کلید پاور را نگه دارید.
- زمانی که گزینه استارتاپ در صفحه ظاهر شد، کلید را رها کنید.
- کلیدهای Cmd +D را همزمان فشار دهید.
- اکنون Apple Diagnostics مشکلات واضح در بخش سختافزاری را شناسایی میکند. با این حال، ممکن است مشکلات کوچکتر نیاز به بررسی عمیقتری دارند.
برای ورود به ریکاوری در مکبوک با پردازنده اینتل مراحل زیر را دنبال کنید:
- مکبوک را روشن کنید.
- کلیدهای Cmd + R را بطور همزمان نگه دارید.
برای ورود به ریکاوری در مکبوک با پردازنده اپل مراحل زیر را دنبال کنید:
- مکبوک را روشن کرده و همچنان کلید پاور را نگه دارید.
- زمانی که صفحه استارتاپ ظاهر شد، کلید را رها کنید.
- Options را انتخاب کنید.
- روی Continue کلیک کنید.
درصورتی که در حالت ریکاوری نیز همچنان مشکل پابرجا بود، ممکن است یک ایراد سختافزاری رخ داده باشد و بهتر است مکبوک خود را به خدمات پس از فروش اپل بسپارید. اما درصورتی که در این وضعیت مشکل وجود نداشت، یک ایراد نرمافزاری است و بهتر است با نصب مجدد سیستمعامل آن را برطرف کنید.
سخن پایانی
پردازنده دستگاههای الکترونیکی بخصوص لپتاپها در اکثر موارد درحال پردازش هستند؛ اما گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه از پردازنده سبب ایجاد مشکلاتی برای لپتاپ می شود. درصورتی که چنین مشکلی را در مکبوک خود احساس میکنید، ابتدا با روشهای مختلفی ایرادات نرمافزاری را بررسی و رفع نمایید. درصورتی که مشکل پابرجا بود، به سراغ شناسایی منبع مشکل در بخش سختافزاری دستگاه بروید. استفاده از Apple Diagnostics برای شناسایی منبع مشکل میتواند به شما کمک کند. درصورتی که هیچ مشکل سختافزاری وجود نداشت و همچنان پردازنده با مشکل مصرف بیش از حد مواجه است، بهتر است سیستمعامل مکینتاش را مجدد نصب نمایید.
انیمه
#سریال خاندان اژدها
#آشپزی
#خراسان جنوبی