کولکام یکی از طراحان برتر تراشههای موبایل، در هفتهی اخیر خبرساز شده است. قرار است کوالکام امکان اجرای اپلیکیشنهای ویندوزی توسط تراشههای خود که معماری متفاوتی دارند را فراهم کند. در ادامه به جزئیات این خبر میپردازیم.
اپلیکیشنهای ویندوزی روی پردازندههایی با معماری مجموعه دستورات x86 اجرا میشوند. به همین علت است که اینتل و ایامدی تنها قطبهای تولید پردازنده برای کامپیوترها و تبلتها و لپتاپهای ویندوزی هستند.
اپلیکیشنهای اندروید برای اجرا توسط هستههایی با معماری مجموعه دستورات ARM طراحی شدهاند؛ مگر آنکه کامپایلری به عنوان واسطه وارد گود شود و در نتیجه بتوان نرمافزارهای اندرویدی را در محیط ویندوز اجرا کرد.
برعکس این ماجرا یعنی اجرای نرمافزارهای ویندوزی توسط هستههای ARM پدیدهی غریبی است و کمتر مورد توجه بوده است. کوالکام یکی از اولین کمپانیهایی است که میخواهد این موضوع جالب را ممکن کند و جالب است که به همین پیشروی بسنده نکرده و میخواهد پردازندههای ۴۸ هستهای برای سرورها معرفی کند. تراشههایی که معماری مجموعه دستورات ARM را پشتیبانی میکنند و لیتوگرافی تولیدشان ۱۰ نانومتری است. با این دو ویژگی روشن است که توان مصرفی تراشههای سروری کوالکام پایین است و حتی ممکن است Xeonهای قدرتمند اینتل را به چالشی جدی دعوت کنند.
Centriq 2400 محصول جنجالی کوالکام، اولین پردازندهی سروری با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری است و اگر کوالکام موفق شود، از این پس سهم ۹۹.۲ درصدی اینتل از بازار سرورها (در سال ۲۰۱۵) کمتر خواهد شد. جالب است بدانید که قبلاً برخی کمپانیها تلاش کردهاند که بازدهی خوب و مزایای معماری ARM را به دنیای سرورها بیاورند؛ ولیکن تلاشها تاکنون ناموفق بوده و اینتل با قدرت در این بازار یکهتازی میکند.
کوالکام در نیمهی دوم سال ۲۰۱۷ اولین پردازندههای خود برای سرورها را روانهی بازار میکند.
اسکار
#آشپزی
#خراسان جنوبی