مایکروسافت سرفیس استدیو (Surface Studio) یک کامپیوتر بدون کیس ۲۸ اینچی است که نمایشگر لمسی با پشتیبانی از استایلوس روی آن تعبیه شده و درون آن پردازنده و کارت گرافیکی قدرتمند جا خوش کرده است. در ادامه با این محصول جالب بیشتر آشنا می‌شویم.

مایکروسافت در نشست خبری Microsoft Surface پیرامون محصولات جدید با برند سرفیس صحبت کرده و یکی از محصولات جالب، اولین کامپیوتر بدون کیس این کمپانی است. سرفیس استدیو همان‌طور که از نامش پیداست، برای استدیوها و در حقیقت کاربران حرفه‌ای طراحی شده است. نمایشگر بزرگ ۲۸ اینچی که رزولوشن آن ۴۵۰۰ در ۳۰۰۰ پیکسل است، روی آن تعبیه شده تا در برابر آی‌مک‌های اپل و دیگر محصولات سازمانی، حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. به نسبت تصویر که ۳ به ۲ است هم توجه کنید، این نسبت تصویر برای پخش ویدیو و مالتی‌مدیا بهینه نیست؛ بلکه برای امور اداری، آفیس، طراحی و مانند آن بهینه است.

سرفیس استدیو

رزولوشن سرفیس استدیو ۱۳.۵ مگاپیکسل است و با این تفاسیر از نمایشگرهای اولترااچ‌دی که ۸.۳ میلیون پیکسل دارند، پیشی می‌گیرد. True Scale نیز روشی برای رندر کردن و افزایش اسکیل است که در افزایش کیفیت تصویر موثر واقع می‌شود. به این ترتیب می‌توان محتوای دو کاغذ A4 را در کنار هم و با کیفیت و رزولوشن عالی مشاهده کرد.

به ضخامت کامپیوتر زیبای مایکروسافت توجه کنیم: ۱۲.۵ میلی‌متر، این ضخامت مدیون استفاده از سخت‌افزار ضعیف نیست؛ بلکه لایه‌های LCD و سیستم کولینگ بازطراحی شده‌اند. پایه‌ی کامپیوتر بدون کیس مایکروسافت نیز شامل ۸۰ قطعه‌ی ظریف در هر سمت می‌شود و مایکروسافت نام لولای آن را Zero Gravity Hinge گذاشته است که به معنی جاذبه و ثقل صفر است. به کمک لولای ویژه می‌توان زاویه‌ی نمایشگر را به هر شکلی تنظیم کرد.

سرفیس استدیو

در سمت راست نمایشگر کلیدهای صدا و پاور چیده شده است. در بخش بالایی نیز وبکمی با پشتیبانی از Windows Hello (لاگین ایمن با تشخیص چهره و اثر انگشت) تعبیه شده است. رزولوشن این دوربین ۵ مگاپیکسل است. نمایشگر طبق معمول از Surface Pen پشتیبانی می‌کند؛ سرفیس پن مثل تبلت‌های سرفیس روی لبه‌ی نمایشگر قرار می‌گیرد.

سرفیس استدیو

نمایشگر گستره‌ی رنگ وسیعی دارد و از دو گستره‌ی استاندارد و پرکاربرد sRGB و DCI-P3 پشتیبانی می‌کند. مورد دوم در استدیوهای فیلم‌سازی کاربرد بیشتری دارد و می‌توان با یک سوییچ ساده در سایدبار ویندوز، بین دو پروفایل سوییچ کرد.

و به سخت‌افزار قدرتمند سرفیس استدیو بپردازیم. در سرفیس استدیو از نسل ششم پردازنده‌‌های Core i5 یا Core i7 استفاده شده، مقدار رم ۸ الی ۳۲ گیگابایت است (رم DDR4 با فرکانس باس احتمالاً ۲۱۳۳ مگاهرتز) و پردازنده‌ی گرافیکی نیز GTX 965M با بافر ۲ گیگابایتی یا GTX 980M با بافر ۴ گیگابایتی است. بنابراین سرفیس استدیو در اموری به جز بازی‌ها، قدرت رندر کردن فوق‌العاده‌ای دارد و البته مخصوص انیمیشن‌سازی سه‌بعدی نیست؛ چرا که در این صورت مایکروسافت از پردازنده‌های زئون، رم‌های با کد تصحیح خطا (ECC) و پردازنده‌ی گرافیکی کوآدرو انویدیا استفاده می‌کرد.

اما پورت‌ها و اتصالات دیگر؛ ۴ پورت USB 3.0، یک کارت‌خوان SD، مینی‌دیسپلی‌پورت، جک 3.5 میلی‌متری هدفون، وای-فای دوبانده یا 802.11ac با کنترلر AC8260 اینتل (احتمالاً) و همین‌طور بلوتوث و اترنت گیگابیتی و حتی پشتیبانی از کنترلر بی‌سیم اکس‌باکس از جمله قابلیت‌ها و امکانات سرفیس استدیو است. مایکروسافت هارد ۱ ترابایتی در کنار درایو SSD که مشخص نشده اتصال آن به صورت SATA است یا PCIe در این کامپیوتر در نظر گرفته تا سرعت بارگذاری ویندوز و نرم‌افزارها عالی باشد و البته ممکن است از یک درایو هیبریدی که شامل هر دو نوع حافظه است، استفاده شده باشد. وزن سرفیس استدیو نیز ۹.۵۶ کیلوگرم است.

سرفیس استدیو

قیمت گران‌ترین گونه ۴۲۰۰ دلار و قیمت مدل پایه که 8 گیگابایت رم و پردازنده‌ی i5 و گرافیک GTX 965M دارد نیز ۳۰۰۰ دلار است.

$2999 : Intel Core i5 (Skylake), 8 GB DDR4, 1TB, GTX 965M 2GB

$3499 : Intel Core i7 (Skylake), 16 GB DDR4, 1TB, GTX 965M 2GB

$4199 : Intel Core i7 (Skylake), 32 GB DDR4, 2TB, GTX 980M 4GB

نظر شما در مورد سرفیس استدیو و آینده‌ی آن چیست؟