ویندوز گاهی پیام‌ها و هشدارهایی پیش روی کاربر نمایش می‌دهد که بسیار عجیب و خنده‌دار هستند. در ادامه چند مورد از خنده‌دارترین پیام‌های ویندوز را مرور کرده و در موردشان بحث می‌کنیم.

اینترنت جای امنی نیست!

هشدار زیر به کاربر گوشزد می‌کند که اطلاعاتی که در دنیای اینترنت به اشتراک می‌گذارد ممکن است توسط دیگران دیده شود! هشداری که کاملاً بدیهی و کمی خنده‌دار به نظر می‌رسد؛ اما اگر به چند سال قبل برگردیم، با توجه به جدیدتر بودن پدیده‌ی اینترنت، هشدار معناداری بود. اکنون اگر اینترنت اکسپلورر را برای اولین بار اجرا کنید و در سایتی مثل گوگل جست‌وجو انجام دهید، این پیام عجیب و خنده‌دار نمایان می‌شود.

سیستم گزارش خطای ویندوز خودش هم Error می‌دهد!

سرویس Windows Error Reporting برای گزارش خطاها طراحی شده است و همیشه با وقوع یک کرش و خطا در نرم‌افزارها یا ویندوز، دست به کار شده و اطلاعاتی در مورد آن جمع‌آوری کرده و در اختیار مایکروسافت قرار می‌دهد. اما عجیب است که این سرویس خود گرفتار خطا و ارور شده است! اکنون چه کسی باید ارور را گزارش کند؟! (هر چه بگندد نمکش می‌زنند، وای از آن روز که گندد نمک)

این کار شاید کمی طول بکشد ... مثلاً چند سال؟

ویندوز زمان پایان یافتن فرآیندی مثل انتقال فایل را با توجه به سرعت متوسط جابجایی داده تخمین می‌زند. تخمین خوب و مفیدی است، اما چه قدر دقیق است؟ همان‌طور که در تصویر زیر مشاهد می‌کنید منظور از کمی طول بکشد ۴۶۳۶۸ روز است! بیش از ۱۰ سال برای جابجایی فایل‌هایی که فقط ۳۰۶ عدد هستند و حجمشان مجموعاً ۱.۴۵ گیگابایت است.

هشداری متضاد بین خطا و عدم وجود خطا!

در تصویر زیر پیامی مبنی بر پایان فرآیند نمایان شده؛ ولیکن در کادری که تیتر آن Error است! بالاخره کار با موفقیت تمام شده یا خطایی رخ داده است؟

هشدار در مورد مشکل امنیتی کاملاً نامشخص!

گاهی ویندوز در مورد مسائلی هشدار می‌دهد که هیچ اطلاعی در موردشان ندارد! مثلاً هشدار زیر که می‌گوید در صفحه‌ی وب باز شده یک مشکل امنیتی ناشناخته وجود دارد. بالاخره ویندوز مشکلی را تشخیص داده یا بی‌اطلاع است و اظهارنظر می‌کند؟

نمی‌توانم فایل را دیلیت کنم، آن را حذف کنید!

برای افزایش فضای خالی هارددیسک برخی فایل‌ها را حذف می‌کنیم و ممکن است یک ارور جالب و بسیار عجیب نمایان شود! ویندوز نمی‌توان فایل را حذف کند؛ چرا که فضای خالی دیسک کم است. این پیام جالب کمیاب است، اما حقیقت دارد.

به رمز عبوری طولانی‌تری نیاز است ... اما چقدر طولانی؟

رمز عبور طولانی‌تر به معنی حالت‌های بیشتر و در نتیجه امنیت بالاتر است؛ اما هشدار زیر بسیار خنده‌دار است. این پیام در ویندوز ۲۰۰۰ که سال‌ها پیش استفاده می‌شد نمایان شده و از کاربر می‌خواهد که رمزی با حروف بیشتر انتخاب کند. تعداد حروف حداقل ۱۸۷۷۰ حرف است!

بهتر است نام این پسورد را مگاپسورد بگذاریم. یک تایپیست معمولی حدود ۴۵ دقیقه وقت برای تایپ کردن رمز عبوری با این طول عجیب نیاز دارد.

مایکروسافت باگ موجود را به سیستم تأیید هویت MIT Kerberos نسبت داده و در ویندوز ۲۰۰۰ سرویس پک ۳ این مشکل را برطرف کرده است.

نمی‌توان برنامه‌ای را در زمان خاموش شدن ویندوز اجرا کرد

گاهی توسعه‌دهندگان نرم‌افزار پیام خطاهایی طراحی می‌کنند که واقعاً بی‌مورد و آزاردهنده است. مثلاً خطای زیر:

طبعاً وقتی که کاربر ویندوز را شات‌داون می‌کند به اجرای نرم‌افزارها و پلاگین‌هایشان اهمیت نمی‌دهد. بنابراین نیازی به نمایش یک پیام خطا در مورد عدم امکان اجرای نرم‌افزار یا پلاگین نیاز نیست.

نکته‌ی خنده‌دار این است که با این هشدار قرمز، ویندوز مراحل شات‌داون را طی نمی‌کند!‌ باید حتماً این پیام را ببندیم تا مراحل شات‌داون ادامه پیدا کند.

ویستا یک مشکل است

ویندوز ویستا بهترین نسخه‌ی ویندوز نبود و در حقیقت مشکلات بسیار زیادی داشت به طوری که در میان اصحاب کامپیوتر، برنامه‌نویسان و متخصصین امنیت موضوعی خنده‌دار محسوب می‌شد. کمتر پیش آمده که مایکروسافت در مورد ویندوز ویستا بدگویی کند، اما گاهی درون ویندوز پیام‌های عجیبی نمایان می‌شود. مثل نمونه‌ی زیر:

مشکلی در کامپیوتر ایجاد شده که علت آن ویندوز ویستاست؛ محصولی از کمپانی مایکروسافت! در ادامه توضیح داده شده که برای دریافت درایور جدید به وب‌سایت مایکروسافت مراجعه کنید.

اتفاقی افتاده است!

حین ارتقا به ویندوز ۱۰ ممکن است پیام خطای بسیار مفیدی نمایان شود. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید متن و تیتر پیام خطا یک جمله‌ی کوتاه و مفید است: اتفاقی افتاده است! همین.

 

یکی از کلیدهای کیبورد را برای ادامه فشار دهید! اما بدون کیبورد؟

در نصب برخی نرم‌افزارها یا حین اجرای برخی دستورات پیام press any key to continue نمایش داده می‌شود و با فشار دادن یکی از کلیدها ادامه می‌دهیم. اما اگر کیبوردی به کامپیوتر متصل نباشد چطور؟ نه تنها راهی برای ادامه‌ی فرآیند وجود ندارد؛ بلکه یک پیام خنده‌دار نمایان می‌شود:

کیبورد پاسخ نمی‌دهد. کلیدی را برای ادامه‌ی کار فشار دهید! این متنی است که به عنوان هشدار نمایش داده شده و تکرار مکررات است.

دیسکی را در ویندوز فون قرار دهید

این پیام به ویندوز مربوط نمی‌شود؛ بلکه در سیستم عامل ویندوز فون نمایش داده شده و پیامی بسیار خنده‌دار است. ویندوز فون روی گوشی‌ها نصب می‌شود و اصولاً درایو نوری در کار نیست؛ ولیکن ویندوز از شما درخواست می‌کند که برای حل مشکلات، سی‌دی ویندوز را در درایو نوری قرار دهید.

"Windows Phone failed to boot. Please insert your Windows installation disc…"

بیشتر پیام‌های خطایی که دیدیم در نگاه اول خنده‌دار است و پس از کمی تفکر به این نتیجه می‌رسیم که در اثر اشتباهی ساده پدید آمده است.