مایکروسافت اکسل یک برنامه قدرتمند در جهت انجام تجزیه و تحلیل آماری، محاسبات و ذخیره دادهها است. از این برنامه میتوانید به جهت مدیریت دادهها در بسیاری از حوزههای کاری استفاده کنید و با استفاده از دستهبندی و تحلیل دادهها، پایگاههای داده و بانکهای اطلاعاتی ایجاد کنید. همچنین میتوانید فرمانهای ریاضی همچون جمع، تفریق و... را روی دادههای موجود انجام دهید. در این مطلب قصد داریم نحوه تفریق اعداد در نرمافزار اکسل را مورد بررسی قرار دهیم؛ تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.
عملیات تفریق در اکسل چگونه است؟
برخلاف سایر عملیاتهای ریاضی، هیچ تابعی برای تفریق دو عدد در نرمافزار اکسل وجود ندارد؛ به همین جهت، برای انجام تفریق باید به علامت استاندارد منها (-) تکیه کنید. البته توجه داشته باشید که علامت منها در عملیاتهای پیچیده ریاضی در اکسل نیز قابل استفاده است.
مطلب مرتبط: چگونه از توان در Excel استفاده کنیم؟
تفریق اعداد با استفاده از علامت (-)
برای مثال، سعی داریم با یک تفریق ساده نحوه استفاده و عملکرد علامت (-) را بررسی کنیم. برای این کار میتوانید دو عدد را در یک فرمول ریاضی یا بصورت مستقیم در یک سلول از یکدیگر کم کنید. برای اینکه دو عدد را بصورت مستقیم در سلول از یکدیگر کم کنید، ابتدا نرمافزار اکسل را باز کرده و سپس روی یک سلول در صفحه کلیک کنید.
داخل سلول انتخاب شده، عبارت ریاضی (۲۵-۷۵=) را تایپ کنید. (توجه داشته باشید که این اعداد کاملاً تصادفی هستند و میتوانید اعداد دلخواه دیگری انتخاب کنید).
کلید Enter را در صفحه کلید فشار دهید تا نتیجه تفریق در سلول ظاهر شود.
با این حال پیشنهاد ما این است که برای محاسبات ریاضی خود، بجای استفاده مستقیم از اعداد در داخل سلول، آنها را در فرمول از یکدیگر تفریق کنید. اکنون با استفاده از بخش فرمولها، مقادیر ستون C را از ستون B کم میکنیم و پاسخ را در ستون D نمایش میدهیم.
برای شروع، روی سلول D2 (ستونی که میخواهید نتایج تفریق در آن نمایش داده شود) کلیک میکنید.
فرمول موردنظر خود را در سلول D2 بنویسید و سپس کلید Enter را در صفحه کلید فشار دهید. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، سلول C2 از سلول B2 کم شده است.
همانطور که مشاهده میکنید، نتیجه این تفریق در سلول D2 نمایش داده میشود.
هر زمان که اعداد داخل سلولهای B2 و C2 تغییر کنند، عدد داخل سلول D2 نیز بصورت خودکار براساس مقادیر دو سلول داخل فرمول، بروزرسانی میشود. به جهت انجام خودکار محاسبات بین سلولهای باقی مانده در صفحه، روی گوشه سمت پایین سلول D2 کلیک کنید و آن را به سمت پایین بکشید. این کار سبب میشود که سلولهای انتخاب شده در ستون D، نتایج حاصل تفریق سلولهای متناظر در ستونهای B و C را نشان دهند.
تفریق چندین عدد
برای تفریق چندین عدد در اکسل، روشهای مختلفی وجود دارد.
استفاده از چند علامت (-)
سادهترین روش برای تفریق چند عدد از یکدیگر استفاده از علامت استاندارد (-) است. اکنون قصد داریم، مقادیر موجود در ستونهای B، C و D را از یکدیگر کم کرده و در ستون E نمایش دهیم.
به همین منظور سلول E2 را انتخاب کرده و عبارت (B2-C2-D2=) را در آن بنویسید.
کلید Enter را در صفحه کلید فشار دهید تا نتیجه تفریق در سلول E2 نمایش داده شود.
همانند آنچه برای تفریق بین دو ستون گفته شد، به جهت انجام خودکار محاسبات بین سلولهای باقی مانده در صفحه، روی گوشه سمت پایین سلول E2 کلیک کنید و آن را به سمت پایین بکشید.
مطلب مرتبط: آموزش محاسبه حاصل جمع سلولها در اکسل
این کار سبب میشود که سلولهای انتخاب شده در ستون E، نتایج حاصل تفریق سلولهای متناظر در ستونهای B، C و D را نشان دهند.
استفاده از تابع SUM
روش دیگری که برای تفریق اعداد در اکسل استفاده میشود، استفاده از تابع SUM است. برای مثال، مجدداً به سراغ صفحه اکسل میرویم.
در ستون E، روی سلول E2 (جایی که میخواهیم نتایج تفریق نمایش داده شود) کلیک کنید. داخل این سلول، فرمول (B2-SUM(C2,D2)=) را تایپ کنید.
همانطور که مشاهده میکنید، تابع SUM مقادیر موجود در C2 و D2 را جمع کرده و سپس مجموعه این مقادیر را از B2 کم میکند. برای استفاده از این فرمول در سلولهای دیگر، روی گوشه راست و پایین سلول E2 کلیک کرده و به سمت پایین بکشید. سپس نتیجه تمام تفریقها را در سلولهای این ستون مشاهده خواهید کرد.
سخن پایانی
با استفاده از نرمافزار اکسل میتوانید عملیاتهای ریاضی مختلفی را بر روی دادههای خود اعمال کنید. از جمله این عملیاتهای ریاضی، تفریق دو یا چند عدد از یکدیگر که به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم در سلولهای صفحه کاری اکسل امکانپذیر است. میتوانید به کمک علامت استاندارد (-) دو یا چند عدد را بصورت مستقیم در یک سلول از یکدیگر کم کنید یا اینکه اعداد داخل سلولهای یک ستون را از سلولهای متناظر در ستون دیگر کم کرده و در ستون سوم نتیجه را نمایش دهید.
انیمه
#سریال خاندان اژدها
#آشپزی
#خراسان جنوبی