معماری جدید زاها حدید، سازهای به شکل بادبان بر فراز ساختمان آتشنشانی در ساحل بلژیک است. در ادامه به طراحی سبز، زیبا و مبتنی بر تاریخچهی شهر که توسط هنرمند و معمار مشهور صورت گرفته، نگاهی خواهیم داشت. با ما باشید.
زاها حدید، معمار و هنرمند مشهور، از کار جدید خود پرده برداشت. آنتورپ ساختمانی در ناحیهی ساحلی بلژیک است که به زودی در آن ۵۰۰ نفر مشغول به کار میشوند. کاربری قبلی آن ایستگاه آتشنشانی بوده است و اکنون افرادی که قبلاً در نواحی مختلف شهر مشغول به کار بودند در آن مشغول به کار میشوند.
بخش فوقانی ساختمان، سازهای عجیب است که گویی بر فراز آن معلق شده و در حقیقت یک بادبان است. جهتگیری بادبان به سمت رودخانهی شِلت (Scheld) است و روی آن از سه وجهیهای غیر همسطح پوشیده شده تا تکههایی از آسمان نیمهابری را به شکلی زیبا بازتاب کند.
در تغییر کاربری ساختمان سابق آتشنشانی، مقامات دولتی و بندرگاه، حوصله و سلیقه به خرج دادهاند تا بنایی با معماری زیبا و مبتنی بر تحقیقات تاریخی روی گذشتهی این ناحیه، جای ساختمان کهنه را بگیرد. به این ترتیب از مهارت معماری مشهوری مثل زاها حدید استفاده شده است و طراحی سازه یادآور لقب «شهر الماس» است.
و نگاهی به اندرونی سازه و اسکلت به کار رفته برای استوار کردن سطوح مثلثی بیاندازید تا درک بهتری از ابعاد آن داشته باشید:
همانطور که میبینید زاها حدید برخی مثلثها را شفاف در نظر گرفته و برخی دیگر کدر. به این ترتیب میتوان میزان نوری که وارد بنا میشود را در حد مطلوب نگه داشت. از طرفی تماشای محیط اطراف به صورت پانورامایی (وسیع و کشیده) ممکن میشود.
در این سازهی بزرگ، کتب تاریخی برای علاقهمندان به تاریخچهی شهر نیز نگهداری میشود.
با وجود اینکه هدف بازسازی یک منای تاریخی بوده، از طراحی سبز دوری نشده است. برای تهیه و خنککاری و البته گرمایش سازه، لولههای آب در گوشه و کنار تعبیه شده و آب به عمق ۸۰ متری پمپ میشود. حتی از فیتینگها و حسگرهای حرکتی برای کاهش مصرف آب استفاده شده است. مقولهی تنظیم روشنایی وارد شده و همینطور استفاده از رنگ روشن هم در کاهش برق مصرفی برای لامپها و نورپردازی مصنوعی، کاملاً موثر است.
اسکار
#آشپزی
#خراسان جنوبی