این روزها دنیای معماری مدرن، لبریز از شگفتیهای خاطرهانگیز شده است. اما برای بسیاری که فرصت بازدید از این بناهای تماشایی را ندارند، شاید تماشای تصاویر بهترین راهکار باشد. عکاسی حرفهای در قالب مجموعه تصاویری در خور توجه، شماری از این بناهای دیدنی را در قاب تصویر جاودانه کرده است که در ادامه با بررسی آثار او همراه شما هستیم.
شاید بهتر باشد اجازه دهیم این عکاس خود از زندگی حرفهایش با شما سخن بگوید:
اسم من توبیاس (Tobias) است و یک عکاس حرفهای خود آموخته از کشور آلمان هستم. من در دنیای عکاسی بیش از هر چیز دیگر به دنبال ثبت سازههای معماری زیبا و خیرهکننده بوده و هستم. به باور من این راهی مناسب برای نمایش و تأیید جذابیتهای پنهان و آشکار دنیای معماری است و در نهایت نشان میدهد که یک معمار و آرشیتکت هم به سبک و سیاق خود یک هنرمند خلاق محسوب میشود. به نظر من معمار اگرچه نه با بوم نقاشی و لطافت رنگها، بلکه با سنگ و فلز و سیمان سروکار دارد، اما در نهایت خالق اثری هنری است که در جای خود هم چشمنواز است و هم به یادماندنی.
برای این عکاس خوش ذوق، عکاسی کردن از سازههای معماری نه تنها یک دغدغهی معمولی که بخشی از فعالیت حرفهایش در مقام یک عکاس است. البته او اذعان میکند که به جز ثبت تصاویر تماشایی از دنیای معماری، عکاسی از مواد خوراکی نیز دیگر موردی است که ذهن او را به خود مشغول نگاه داشته است.
او در راه فراگیری این هنر وقت بسیاری را صرف پیدا کردن انجمنهای مرتبط با دنیای عکاسی کرده و حتی از طریق گوگل مپ به دنبال پیدا کردن بهترین سازههای معماری جدید بوده است. در واقع او با یک تیر دو نشان زده؛ چرا که هم به دنبال مشغولیت ذهنی مورد علاقهاش رفته و هم به کشورهای مختلف سفر کرده و در خلال این سفرها، تجربیات ارزشمندی کسب کرده است. از آن جایی که این عکاس ساکن کشور آلمان است، بسیاری از این تصاویر از بناهای معروف و جذاب این شهر ثبت و ضبط شدهاند؛ اما او دوست دارد دایره جستجوی خود را گستردهتر کرده و به هیچ روی خود را از عکاسی کردن از سایر بناهای تماشایی جهان محروم نکند.
وقتی توبیاس سوژهی مورد علاقه خود را مشخص میکند، ساعتها صرف پیدا کردن بهترین زاویه و زمان برای ثبت یک تصویر میشود. اکثر تصاویر او با شیوه «نوردهی طولانی» (long exposures) گرفته شدهاند که تقریبا هشت دقیقه زمان میبرد. البته او تنها به ثبت یک تصویر اکتفا نکرده و چندین تصویر مختلف را از یک سوژه گرفته و سپس با استفاده از نرم افزار فوتوشاپ آنها را در یکدیگر ادغام کرده و تصاویری کامل تهیه میکند که در آن به کوچکترین جزئیات نیز توجه کافی شده است. او میگوید که ادیت و ویرایش هر عکس تقریباً شش ساعت زمان احتیاج دارد؛ چرا که او مایل است همه چیز در منتهای زیبایی و کمال خود هویدا شود.
این عکاس خوش فکر و قریحه در ادامه میافزاید که از شغل خود بسیار راضی است؛ چرا که به او فرصتی مناسب برای تجربه کردن چیزهای جدیدی را داده و در عین حال او باور دارد که شاید هنوز در ابتدای مسیری است که در نهایت او را به یک عکاس کامل و حرفهای مبدل خواهد کرد. به علاوه او خوشحال است که از این طریق موفق به ایجاد پیوندی موفق بین زندگی حرفهای و عادی خود شده و در عین حال فرصت بازدید از کشورهای مختلف را نیز به دست آورده است.
در ادامه از شما دعوت میکنم به تماشای منتخبی از تصاویر گردآوری شده توسط این عکاس بنشینید.
اسکار
#آشپزی
#خراسان جنوبی