فرهنگ مطالعه یکی از مسائلی است که میتواند تأثیری مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای دیگر جامعه داشته باشد. همه میدانیم که جامعهای آگاه و اهل مطالعه بهتر با تغییرات هماهنگ شده و فضای کلی جامعه را ارتقا میدهد. کتابخانهها یکی از حلقههای مهم دنیای کتاب و کتابخوانی هستند، اما معماران هم در هرچه زیباتر جلوه دادن این محیطهای فرهنگی سنگ تمام میگذارند. نمونهاش ساخت کتابخانه در منطقهای روستایی و خوش منظره در ژاپن که ظاهری خاص و دلپذیر دارد.
به گزارش ۷۲۴پرس و به نقل از Nakam، گروه معماری هیروشی ناکامورا (Hiroshi Nakamura & NAP) بهتازگی ساختمان یک کتابخانه جدید رادر منطقه کیسارازو (Kisarazu) تکمیل کرده است که معرفی آن خالی از لطف نیست؛ چرا که این کتابخانه زیر محوطه سرسبز و درختان جنگل پنهان شده است.
این کتابخانه جذاب در منطقهای واقع شده است که زمانی مملو از نخالههای ساختمانی بود، اما این روزها این منطقه حالوهوای خوبی پیدا کرده و سرسبز و خوش منظره شده است؛ بهطوری که معماران خوشفکر را درگیر این ایده کرد که شاید بتوان استفاده بهتری از این فضا کرد.
درنتیجه آنها دست به کار شده و شکاف کوچکی در زمین ایجاد کردند؛ بهاین ترتیب آنها اکنون فضای خوبی دراختیار داشتند تا از آن برای ایجاد مکانی آرام و مناسب برای استراحت کشاورزان محلی بهره ببرند. احداث یک کتابخانه ایده خوبی بهنظر میرسید، سازهای که تقریبا زیر زمین سرسبز این منطقه از دید پنهان شده است.
اگر با استفاده از یک پهپاد فرصت عکاسی کردن از این سازه را پیدا کنید، این محوطه شکلی شبیه به یک قطره آب دارد. اما از روی زمین و هنگام قدم زدن در این مسیر، به دیوارهای شیشهای منحنی شکلی برخورد میکنید که در پس آنها ردیفی از قفسههای کتاب قابل مشاهده است. یک فضای دنج و آرامشبخش که میتواند میزبانی خوب برای علاقمندان مطالعه و طبیعت باشد.
فضاهایی برای نشستن در میان قفسههای کتاب تعبیه شده است، درکنار آن ارتفاع سقف کتابخانه هم براساس شیب زمین تغییر میکند. در بخشهایی از کتابخانه که سقف کوتاهتر است، اتاقهای مخفی کوچکی درنظر گرفته شدهاند که فقط برای کودکان قابل استفاده هستند. ایندرحالی است که در عمیقترین بخش کتابخانه هم سالنی برای قصه گفتن برای کودکان تدارک دیده است.
قابهای عمودی قفسههای کتابخانه به ضخامت نزدیک به ۴۰ میلیمتر در فضای فوقانی قرار گرفتهاند تا از سقف کتابخانه محافظت کنند. همچنین نحوهی چینش تیرکهای چوبی به گونهای است که هر تیر عمودی نازک، تیر بعدی را پشتیبانی کرده و این مسئله تابهانتها ادامه دارد. درنهایت این تیرکهای چوبی فرم یک دایره را تشکیل میدهند که قادر به پشتیبانی کردن از فضای بزرگ تحتانی است.
از سوی دیگر تشکیل این دایره در مرکز سازه، تداعیکننده نماد جامعه کشاورزان منطقه است؛ منظرهای شبیه زمین که با آسمانی آب و ابرها پوشیده شده است.
مطلب مرتبط: تصاویری خاطره انگیز از کتابخانه های سیار
البته این بخش بزرگترین قسمت کتابخانه است، هرچند بهجز آن این سازه دارای یک سری اتاقهای مطالعه کوچکتر هم است که آنها هم دارای نورگیرهایی طبیعی هستند. بهاین ترتیب افراد میتوانند از نور طبیعی برای مطالعه استفاده کنند.
درپایان نظر شما در مورد این فضای فرهنگی جذاب چیست؟ آیا نما و ظاهر بنایی همچون کتابخانه میتواند به جلب توجه بیشتر مردم به این محیط فرهنگی مؤثر باشد؟ ما در ۷۲۴پرس دات کام همچنان مشتاق شنیدن نظرات شما عزیزان هستیم، فراموش نکنید آنها را با ما و دیگر دوستانتان هم درمیان بگذارید، سپاس
شب یلدا
#کریسمس
#آشپزی
#خراسان جنوبی