هر چه در زندگی فراتر می‌رویم، بیشتر متوجه اهمیت نظم خواهیم شد. در این مطلب به معرفی ۹ الگوی رفتاری افراد منظم پرداخته‌ایم و این که چطور آن‌ها زمان خود را مدیریت می‌کنند.

همه‌ی ما از منظم‌تر شدن استقبال می‌‌کنیم. گاهی به هم ریختگی دنیای بیرون ما و فهرست دور و دراز کار‌‌های  انجام نشده نوعی احساس سرخوردگی و ناراحتی در درون ما ایجاد می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد ۲۱ روز طول می‌کشد تا رفتاری به شکل عادت دربیاید. با به کار گرفتن بعضی از این ایده‌‌ها می‌توانید در عرض سه هفته خود را به عنوان یک فرد منظم بشناسید:

افراد منظم برای هر چیزی مکان مخصوص به خود را دارند

اشیا را در جایی که استفاده می‌شوند بگذارید، نه در جایی که جا می‌شوند!

برای جلوگیری از بی نظمی و نامرتبی، مهم‌ترین کاری که افراد منظم انجام می‌دهند این است که اشیا را در محل استفاده‌ی آن‌‌ها قرار می‌دهند. برای مثال مهر در نزدیکی صورت حساب قرار دارد و پودر شوینده در محل رختشویی است. این کار کمک می‌کند تا استفاده‌ی بهینه‌تری از زمان خود داشته باشید.

آن‌‌ها از ابزار در دسترس خود استفاده می‌کنند

یادداشت‌برداری‌‌های ذهنی، روز شما را برنامه‌ریزی می‌کنند.

افراد منظم برای هر کاری برنامه‌ریزی دارند. آن‌‌ها برنامه‌ی روز‌ها و هفته‌‌‌های خود را در تقویم‌‌های کاغذی یا آنلاین ثبت می‌کنند. از این رو لازم نیست تا برای یادآوری هر موضوع انرژی زیادی از مغز خود مصرف کنند.

آن‌‌ها از هر چیز کم‌ترین را دارند

هر چه کم‌تر باشد، نظم‌دهی آسان‌تر است!

مسئله ساده است. در خانه‌‌‌های منظم هیچ اثری از حوله اضافی، کاغذ، بشقاب و ظروف انباشته شده نیست. کل این وسایل باید در ماشین ظرفشویی و لباسشویی جا شوند. اگر خود را محدود به استفاده در حد نیاز کنید، تنها ملزم به استفاده از آیتم‌‌‌های مورد علاقه‌ی خود خواهید بود. کم‌تر داشتن از هر چیزی - از لباس گرفته تا بازی‌‌‌های داخل گوشی و وسایل خانه - انتخاب‌‌‌های شما را ساده‌تر می‌کند.

آن‌‌ها می‌دانند چه زمانی بگویند: بس است!

افراد منظم کمال‌گرا نیستند و تلاشی هم نمی کنند که باشند. سازمان یافتگی و جزئی‌نگری معمولا به همراه یکدیگر هستند. افراد منظم، مشکلی با این موضوع ندارند که روتختی چروک را بر روی تخت پهن کنند. آن‌‌ها در جدول برنامه‌ی شام خود هر شب با یک غذای شا‌هانه روبرو نیستند. آن‌‌ها برای هر کاری حد و حدودی تعریف می‌کنند و گاهی ممکن است از گوشه و کنار یک کار بزنند تا بهتر آن را کنترل کنند.

آن‌‌ها خیلی چیز‌ها را دور می‌اندازند

«گرچن روبین» یک نویسنده است که کتابی در مورد تجربه‌ی منظم شدنش نوشته است. او موفقیت خود را مدیون دو چیز می‌داند: قانون یک دقیقه و مرتب کردن ۱۰ دقیقه.

در قانون یک دقیقه هر کاری که انجام دادنش کم‌تر از یک دقیقه طول بکشد، باید فورا انجام شود. این کار می‌تواند گذاشتن سندی میان پرونده یا آویختن کت به جالباسی باشد. از این رو، وی پیشنهاد می‌دهد که ده دقیقه قبل از خواب یک نظم کلی به فضای خانه بدهید. ده دقیقه زیاد است؟ با پنج دقیقه شروع کنید.

آن‌‌ها مسائل را ارزیابی مجدد می‌کنند

سبک‌‌‌های زندگی تغییر می‌کند و فرد سازمان‌یافته مدام بررسی می‌کند که به چه چیز‌‌هایی دیگر نیاز ندارد. در دنیایی که همه چیز در حال انباشته شدن است باید هشیارانه‌تر نسبت به اشیای پیرامون عمل کنیم.

آن‌‌ها به راحتی نه می‌گویند

افراد منظم‌ ترسی از «نه» گفتن ندارند. چه این نه گفتن فیزیکی باشد و چه در روابط عاطفی آن‌ها دخیل باشد. از این رو ممکن است یک دعوت صمیمانه را به راحتی رد کنند و عهده‌دار کار اضافی خارج از توان خود نشوند.

آن‌‌ها وسایل خود را پنهان نمی‌کنند

هر شی خارج از دید لزوما خارج از ذهن نیست! منظم بودن، هنر مخفی کردن وسایل نیست.

در واقع حتیالامکان سعی کنید که وسایل شما در دسترس‌تان قرار داشته باشند تا راحت‌تر آن‌‌ها را برای استفاده پیدا کنید. حتی بد نیست که کمی خرج کرده و وسایلی مخصوص نگهداری اشیا، خریداری کنید. برای مثال برای آشپزخانه ظرف‌‌‌های ذخیره سازی غلات، حبوبات و آجیل تهیه کنید. برای دیگر موارد مانند اسباب بازی‌‌‌های بچه‌‌ها هم می‌توان لوازم جالبی خریداری کرد.

آن‌‌ها از دستاورد‌‌های  کوچک و بزرگ خود شاد می‌شوند

یک فهرست طولانی از کار‌‌های  انجام نشده برای هر کسی دلهره‌آور است.

بعضی از افراد منظم کار‌‌های کوچک خود را هم در برنامه‌ریزی شان قید می‌کنند تا با زدن تیک در کنار آن‌‌ها خود را تشویق به ادامه‌ی تلاش کنند. حتی وقتی کار‌‌های سنگینی بر عهده‌ی شما قرار گرفته است سعی کنید که آن‌‌ها را به وظایف کوچک‌تر تقسیم‌بندی کنید.

آن‌‌ها به راحتی ردیابی نمی شوند

چراغ اعلان‌‌‌های این افراد خاموش است!

اغلب اوقات، موازی‌کاری و چند وظیفه بودن منجر به بازدهی کم‌تر می‌شود. امری که در زندگی امروز ما خود را به صورت زنگ گوشی، اعلان‌‌‌های شبکه‌‌‌های اجتماعی و غیره نشان می‌دهد. مردم منظم، اصراری ندارند که هر پیامی را فوری جواب دهند. در عوض آن‌‌ها آن را نادیده می‌گیرند یا خاموش می‌کنند تا حواس‌شان پرت نشود.