سرویس اجتماعی

۱۰ عادتی که شما را در زندگی ناراضی نگه می دارد

عادت های غلط

احساساتی مثل شادی و رضایت شکل‌های مختلفی دارند و تعریف خاصی نمی‌توان از آن‌ها داشت. برعکس آن، نارضایتی و ناراحتی راحت‌تر شناسایی می‌شوند. از این رو وقتی که ناراحت هستید، راحت‌تر متوجه آن خواهید شد. احساس نارضایتی در افراد اثری مانند دود سیگار دارد و به تدریج آن‌ها را نابود می‌کند.

نتایج یک پژوهش معروف که در دانشگاه استنفورد صورت گرفت، نشان داد که افراد ناراضی به مراتب سلامتی و طول عمر کوتاه‌تری نسبت به سایرین دارند. ضمن این که رضایت و خوشحالی خیلی کم‌تر از آنچه که تصور می‌کنید به شرایط زندگی در ارتباط است.

به موازات آن، یافته‌های تحقیق دیگری در دانشگاه ایلینویز نشان داد، افرادی که بالاترین درآمدها را دارند (بیش از ۱۰ میلیون دلار در سال) فقط کمی راضی‌تر از افراد متوسطی هستند که برای آن‌ها کار می‌کنند.

از این رو شرایط زندگی ارتباط خیلی کمی با مسئله‌ی رضایتمندی دارد و بیشترین بخش آن تحت کنترل عادت‌ها و نگرش‌های شما است.

روانشناسان دانشگاه کالیفرنیا با مطالعه‌ای که بر روی مقوله‌ی شادی داشته‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که مواردی مانند ژنتیک و شرایط زندگی، تنها ۵۰ درصد از علت شادی افراد را تشکیل می‌دهد و بقیه به عهده‌ی خودتان است.

همان‌طور که بنجامین فرانکلین می‌گوید: «قانون اساسی فقط می‌تواند به مردم حق شاد بودن بدهد؛ حالا این شما هستید که باید خود را شاد کنید».

عادت‌های ناراضی کننده

احساس نارضایتی ، چرخه‌ی معیوبی در زندگی ایجاد می‌کند که شما را از تمام دستاوردهای احتمالی دور نگه می‌دارد. برخی از عادات می‌تواند بیشتر به نارضایتی در افراد منجر شود. در این میان مراقب ۱۰ عادتی که در ادامه به ان اشاره می‌کنیم، باشید.

۱. منتظر آینده ماندن

منتظر آینده

عبارت «وقتی خوشحال می‌شوم که ...» یکی از چاله‌های سقوط به وادی نارضایتی است. پایان این جمله را با موارد متنوعی می‌توانید کامل کنید که می‌تواند شامل ارتقای شغلی، افزایش حقوق یا شکل‌گیری بک رابطه‌ی عاطفی جدید باشد. ضمن این که تمام این موارد تاکید بیش از حد بر «شرایط» به حساب می‌آید که لزوما باعث احساس شادی نخواهد شد.

از این رو وقت خود را بابت موضوعی که ثابت شده است، تاثیری بر خلق و خوی شما ندارد نگذارید. در عوض، شاد بودن را به زمان حال واگذار کنید؛ چرا که هیچ تضمینی در آینده وجود ندارد.

۲. تمرکز بیش از حد بر روی یک موضوع

اتلاف وقت

مردمی که تجربه‌ی فقر شدید را داشته‌اند پس از بهبود قابل توجه شرایط مالی، احساس رضایت می‌کنند. اما وقتی درآمد سالانه‌ی آن‌ها به ۲۰,۰۰۰ دلار در سال می‌رسد احساس رضایت آن‌ها به طور چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. در کنار آن تحقیقات زیادی نشان داده است که مسائل مادی نقش تعیین کننده‌ی چندانی در احساس شادی شما ندارند.

هنگامی که انرژی خود را صرف تعقیب یک موضوع خاص می‌کنید، پس از رسیدن به آن، این احتمال وجود دارد که احساس نارضایتی در شما شکل بگیرد؛ چرا که ممکن است به این نتیجه برسید که هزینه‌ی زیادی در رسیدن به هدف خود پرداخته‌اید و در این میان موارد شادی‌بخشی چون خانواده، دوستان و سرگرمی را کنار گذاشته‌اید.

۲. در خانه ماندن

خانه نشینی

وقتی ناراحت هستید ممکن است سعی در فاصله گرفتن از مردم داشته باشید. در صورتی که این کار یک اشتباه بزرگ است؛ حتی اگر از آن لذت ببرید.

همه‌ی ما در زندگی روزهایی را تجربه می‌کنیم که تمایلی به صحبت کردن با افراد نداریم؛ اما توجه کنید که حفظ این حالت می‌تواند به یک عادت تبدیل شود و رفته رفته شادی درونی ما را کاهش دهد. از این رو در چنین مواقعی، خود را مقید کنید که در اجتماع حاضر شده و از انزوا دوری کنید.

۴. احساس قربانی داشتن

قربانی

بعضی از افراد ناراضی دوست دارند این طور فکر کنند که زندگی خارج از کنترل آن‌ها قرار دارد و آن‌ها قربانی امری هستند که در آن نقشی نداشته‌اند. به بیان دیگر آن‌ها فکر می‌کنند: «زندگی همین است و کاری از دست من بر نمی‌آید». طبیعتا چنین نگرشی باعث بهبود اوضاع نخواهد شد.

شما تنها کسی نیستید که اتفاقات بد را تجربه می‌کند؛ از این رو زمانی می‌توانید آینده‌ی خود را کنترل کنید که تمایل به حرکت و اقدام داشته باشید.

۵. بدبینی

بدبینی

هیچ سوختی مانند بدبینی، نارضایتی را تقویت نمی‌کند. در یک نگرش بدبینانه، شما مدام اتفاقات بد را پیش‌بینی می‌کنید و همین امر باعث می‌شود که اتفاقات بد هم برای شما پیش بیاید. متوقف کردن این نوع افکار تا زمانی که غیر منطقی بودن آن‌ها را بتوانید تشخیص دهید، کار ساده‌ای نیست.

۶. غر زدن

غر زدن

رفتار غر زدن پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به عادت دارد. به این که به طور مداوم درباره‌ی مسائل ناخوشایند فکر کرده و در مورد آن‌ها صحبت کنید، باورهای منفی خود را تقویت کرده‌اید.

در حالی که صحبت کردن در مورد اعتراضات و اتفاقات نامطلوب می‌تواند احساس درونی بهتری در شما ایجاد کند، اما در عین حال باعث دامن زدن به نارضایتی‌های شما خواهد شد. ضمن این که نوعی دافعه در شما ایجاد خواهد کرد که منجر به فاصله گرفتن افراد از شما می‌شود.

۷. از کاه کوه ساختن

از کاه کوه ساختن

اتفاقات بد برای همه پیش می‌آید. در این میان، افراد شاد به اتفاقات بد به عنوان یک بدشانسی گذرا نگاه می‌کنند در حالی که افراد ناراضی اتفاقات بد را به عنوان شاهدی بر وقوع یک آینده‌ی نگران‌کننده می‌دانند.

از نظر آن‌ها یک روز بد نشان از یک هفته، ماه یا حتی یک زندگی تماما بد دارد!

۸. جارو زدن مشکلات به زیر فرش

پنهان کردن مشکلات

مردم خوشحال، خود را مسئول کارهای خود می‌دانند و در صورت انجام اشتباه، مسئولیت آن را به عهده می‌گیرند. در حالی که از نظر مردم ناراضی، مشکلات و اشتباهات حکم تهدیدهایی را دارند که باید آن‌ها را انکار کنند! آن‌ها نمی‌دانند که نادیده گرفتن مسائل، آن‌ها را بزرگ‌تر می‌کند. هر چه بیشتر در مقابل حل یک مشکل مقاومت کنید، بیشتر احساس ناتوانی و به دنبال آن احساس قربانی بودن پیدا خواهید کرد.

۹. به دنبال بهبود نبودن

رشد نداشتن

از آنجا که افراد ناراضی بدبین هستند و زندگی را فرآیندی خارج از کنترل خود می‌دانند، تمایل دارند در گوشه ای راکد بنشینند و منتظر اتفاقی باقی بمانند. به همین دلیل، به جای هدف‌گذاری و بهبود وضع خود، نظاره‌گر اوضاع هستند و تعجب می‌کنند چرا هیچ چیز تغییر نمی‌کند.

۱۰. مقایسه‌ی خود با دیگران

مقایسه‌ی خود با دیگران

حسادت و غبطه خوردن به حال دیگران با اصل شادی در تضاد است؛ بنابراین اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که خود را دایم با دیگران مقایسه می‌کنید، وقت آن رسیده که به این عادت خود خاتمه دهید. برای مثال نتایج مطالعات نشان داده است که بعضی از افراد با درآمد کم مشکلی ندارند؛ مشروط بر این که دیگران هم درآمدشان کم باشد! چنین طرز فکری نه تنها باعث شکل‌گیری احساس رضایت در شما نخواهد شد، بلکه اثر عکس به همراه خواهد داشت.

و در نهایت...

تغییر عادت‌ها به منظور خوشحال‌تر کردن خود از بهترین کارهایی است که هر انسان می‌تواند برای خود انجام دهد. ضمن این که وقتی شما شادتر شوید، به دنبال آن اطرافیان شما هم خوشحال‌تر خواهند شد. پس از همین امروز فکری به حال متوقف کردن عادتهای غلط خود کنید.

۷۲۴پرس در شبکه‌های اجتماعی

برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات سایت، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید